Search



Go Back   MustangForums.com > Ford Mustang Tech > 2005 - 2014 Mustangs
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

2005 - 2014 Mustangs Discussions on the latest S197 model Mustangs from Ford.
Sponsored by Latemodel Restoration


Welcome to Mustang Forums!
Welcome to Mustang Forums.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-23-2013, 02:50 PM   #1
nick2010gt
 
Join Date: Apr 2013
Vehicle: 2010 ford mustang gt
Location: arkansas
Posts: 6
nicholas walters myBULLET-yoBALLS
Thumbs down stage 3 clutch, misss 2nd and 3rd

Im needing some help, I have a 2010 gt with a 5 speed. I burnt the factory clutch up at 19k miles doing burn outs and had to replace it. I put a stage 2 centerforce clutch in and have been having problems hitting 2nd and 3rd in real high rmps with the traction control off. any suggestions??
This ad is not displayed to registered or logged-in members.
Register your free account today and become a member on Mustang Forums!
nick2010gt is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2013, 03:05 PM   #2
2005Redfire6
6th Gear Member

 
Join Date: Jul 2008
Vehicle: 2005 Mustang
Location: Acworth, GA
Posts: 12,123
Default

Learn how to shift? Obviously seems to be an issue if you toasted a clutch @ 19,000.... Lol

Also, did you go through the break in process?
__________________
Eddie
Livernois 298 stroker
2005Redfire6 is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2013, 04:14 PM   #3
05slpGT
3rd Gear Member

 
Join Date: Mar 2007
Vehicle: 2005 Mustang GT
Location: San Antonio, Tx
Posts: 806
Default

damn, 19k! Im at 94k on my stock one and have done plenty of burnouts and been to the drag strip. Like Redfire said, did you break it in? How many miles do you have on the new clutch?
__________________

FRPP Hot rod cams, JLT2 CAI,SLP longtube headers,SLP catless xpipe, Boomtubes!,Steeda CMCV Deletes,BMR Adj. Panhard/Upper and Lower control arms,
Hurst Short Throw Shifter,Shelby Strut Brace, Koni Str.t shocks/struts,Steeda Upper Strut Mounts, Steeda springs, 2012 Boss 302 rear end w/3.73s, 1-piece shaftmasters DS
324rwhp/331tq
05slpGT is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2013, 09:36 AM   #4
nick2010gt
 
Join Date: Apr 2013
Vehicle: 2010 ford mustang gt
Location: arkansas
Posts: 6
nicholas walters myBULLET-yoBALLS
Default

I've got 44k on this new clutch
nick2010gt is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2013, 10:22 AM   #5
nick2010gt
 
Join Date: Apr 2013
Vehicle: 2010 ford mustang gt
Location: arkansas
Posts: 6
nicholas walters myBULLET-yoBALLS
Default

i guess i broke it in, i bought the car with 9 miles on it and put 5000 on it before i started driving it hard and yes it was my first 5 speed car and that was my first burnout... i learned the hard way.
nick2010gt is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2013, 11:15 AM   #6
2005Redfire6
6th Gear Member

 
Join Date: Jul 2008
Vehicle: 2005 Mustang
Location: Acworth, GA
Posts: 12,123
Default

When you say problems it just won't go into gear?
__________________
Eddie
Livernois 298 stroker
2005Redfire6 is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2013, 12:45 PM   #7
danzcool
4th Gear Member
 
danzcool's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Vehicle: 2008 GT
Location: CA
Posts: 1,575
Default

Quote:
Originally Posted by nick2010gt View Post
...have been having problems hitting 2nd and 3rd in real high rmps with the traction control off. any suggestions??
Sounds more like a transmission or shifter issue than a clutch issue. Synchros may be bad, or you may just need a good aftermarket shifter.
__________________

danzcool is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2013, 05:37 PM   #8
nick2010gt
 
Join Date: Apr 2013
Vehicle: 2010 ford mustang gt
Location: arkansas
Posts: 6
nicholas walters myBULLET-yoBALLS
Default

it wont go into gear while racing, daily driving its fine. it will go into gear if it is forced or you give it 2 seconds. I checked the trans fluid and its fine. so my next thought would be maybe the slave cylinder maybe needed to be upgraded or the synchros maybe needing replaced. but I have heard that in some of the newer cars that the shifter is mounted in the console instead of the being mounted to the trans so it can have problems lining up to go in gear so the hurst shifter would clear it up.... but I figured I would ask on a forum and see if anyone out there has had this happen to heard of this and could give me advise on what I need to do to get this fixed....
nick2010gt is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2013, 06:50 PM   #9
2005Redfire6
6th Gear Member

 
Join Date: Jul 2008
Vehicle: 2005 Mustang
Location: Acworth, GA
Posts: 12,123
Default

Quote:
Originally Posted by nick2010gt View Post
it wont go into gear while racing, daily driving its fine. it will go into gear if it is forced or you give it 2 seconds. I checked the trans fluid and its fine. so my next thought would be maybe the slave cylinder maybe needed to be upgraded or the synchros maybe needing replaced. but I have heard that in some of the newer cars that the shifter is mounted in the console instead of the being mounted to the trans so it can have problems lining up to go in gear so the hurst shifter would clear it up.... but I figured I would ask on a forum and see if anyone out there has had this happen to heard of this and could give me advise on what I need to do to get this fixed....
It could be due to the stock shifter, I know the stock shifter was a pain in the *** to get into gear sometimes. And yes because its a remote mounted shifter.
__________________
Eddie
Livernois 298 stroker
2005Redfire6 is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2013, 07:47 PM   #10
nick2010gt
 
Join Date: Apr 2013
Vehicle: 2010 ford mustang gt
Location: arkansas
Posts: 6
nicholas walters myBULLET-yoBALLS
Default

that's what I needed to hear, because im trying to find people who had the same problem. I guess I will go out and buy a new one and post later the results. thanks for the info
nick2010gt is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2013, 07:47 PM
MustangForums
Ford Mustang




Paid Advertisement

 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
New Sponsors
All times are GMT -5. The time now is 03:14 AM.

© Internet Brands, Inc.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company
Emails Backup