2011+ gauge cluster with white faces? - Page 2 - MustangForums.com



2005-2014 Mustangs Discussions on the latest S197 model Mustangs from Ford.
Sponsored by:
Sponsored by:

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-11-2013, 07:37 PM   #11
dmhines
5th Gear Member
 
dmhines's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Cumming, GA
Posts: 2,460
Default

No. It's the factory overlay from a non premium car.
dmhines is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2013, 08:08 PM   #12
Matt's 95 Stang
Resident Ginger
 
Matt's 95 Stang's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Cali
Posts: 4,623
Default

Damn Dmhines - now your making me want to trade down to the base cluster...I hate you . First the GT/CS '13 cluster (that I see you have installed and working 95%) and now this.

Matthew
Matt's 95 Stang is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2013, 09:38 PM   #13
dmhines
5th Gear Member
 
dmhines's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Cumming, GA
Posts: 2,460
Default

Quote:
Originally Posted by Matt's 95 Stang View Post
Damn Dmhines - now your making me want to trade down to the base cluster...I hate you . First the GT/CS '13 cluster (that I see you have installed and working 95%) and now this.

Matthew
LOL .. you just need the base overlay .. that way you keep MyColor and the extra gauges.

Mileage is stored in Cluster not ECU.

I'm glad Ford smartened for 2013+ and went back to black gauges:


Last edited by dmhines; 05-11-2013 at 09:41 PM.
dmhines is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2013, 08:51 AM   #14
Matt's 95 Stang
Resident Ginger
 
Matt's 95 Stang's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Cali
Posts: 4,623
Default

No the only way I will switch is if I can get the CS gauges to work withouth adding or splicing wires. I know your main post for the swap are on TMS but how much did you spend on getting that CS one to work?
Did you have to send the cluster off to get it programed/go to Ford to get it programed?
Besides the CC light, and My Track app did everything else work?
Can you just substitue a '13 GT500 steering wheel or did you have to run your own wires no matter what?

Thanks,
Matthew
Matt's 95 Stang is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2013, 11:18 AM   #15
WhiteHorse3.7
Thread Starter
 
WhiteHorse3.7's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Kansas
Posts: 40
Default

LOL I guess to each his own on the white-faced gauges, I kinda liked them If you guys find yourself wanting to get rid of your white overlay, pm me! I assume the premium overlay would fit my base car if it works the other direction.
WhiteHorse3.7 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2013, 11:45 AM   #16
BleedinBlue
5th Gear Member
 
BleedinBlue's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Eureka, Mo
Posts: 4,355
Default

Lol, everyone just wants to change their cars. Came with black gauges? Must get white faced. Came with white faced gauges, gotta go with black faced. Came with side scoops, must delete them (Ala 99-04 Bullitt deletes that were so popular). Came without side scoops, must add them (05+).

Last edited by BleedinBlue; 05-12-2013 at 03:26 PM.
BleedinBlue is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2013, 01:32 PM   #17
dmhines
5th Gear Member
 
dmhines's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Cumming, GA
Posts: 2,460
Default

Quote:
Originally Posted by Matt's 95 Stang View Post
No the only way I will switch is if I can get the CS gauges to work withouth adding or splicing wires. I know your main post for the swap are on TMS but how much did you spend on getting that CS one to work?
Did you have to send the cluster off to get it programed/go to Ford to get it programed?
Besides the CC light, and My Track app did everything else work?
Can you just substitue a '13 GT500 steering wheel or did you have to run your own wires no matter what?

Thanks,
Matthew
You mean the 2013 gauges? Nothing special about CS gauges. $85 to reset the odometer and $90 to do a Pats Relearn to install the cluster. I made a custom OK button .. so I am using the original 2012 factory buttons to control the display and 2012 steering wheel.

Tracks Apps doesn't work. Neither do the extra gauges (IAT, Head temp, etc).

dmhines is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2013, 03:07 PM   #18
Matt's 95 Stang
Resident Ginger
 
Matt's 95 Stang's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Cali
Posts: 4,623
Default

Quote:
Originally Posted by BleedinBlue View Post
Lol, everyone just wants to change their cars. Came with black gauges? Must get white faced. Came with white faced gauges, gotta go with black faced. Came with side scoops, must delete them (Ala 99-04 Bullitt deletes that were so popular. Came without side scoops, must add them (06+).
that is completely true. Something about seeing seeing someone else playing with a toy in the sand box and deciding "I have to have that toy" and now that you have it you relize you dont want it anymore.

Quote:
Originally Posted by dmhines View Post
You mean the 2013 gauges? Nothing special about CS gauges. $85 to reset the odometer and $90 to do a Pats Relearn to install the cluster. I made a custom OK button .. so I am using the original 2012 factory buttons to control the display and 2012 steering wheel.

Tracks Apps doesn't work. Neither do the extra gauges (IAT, Head temp, etc).

Ahh that is to much for me. I played around with my '95 tons and had wires running everywhere on that car behind the gauge bezel. I will leave this one alone. If its not plug in and play I am not doing it...or thats what I say now. Give me a few years and that will probably change.

Matthew
Matt's 95 Stang is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2013, 03:19 PM   #19
dmhines
5th Gear Member
 
dmhines's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Cumming, GA
Posts: 2,460
Default

Quote:
Originally Posted by Matt's 95 Stang View Post
that is completely true. Something about seeing seeing someone else playing with a toy in the sand box and deciding "I have to have that toy" and now that you have it you relize you dont want it anymore.



Ahh that is to much for me. I played around with my '95 tons and had wires running everywhere on that car behind the gauge bezel. I will leave this one alone. If its not plug in and play I am not doing it...or thats what I say now. Give me a few years and that will probably change.

Matthew
If you got a 2013 PCM .. it would be plug and play ... and coughing up some money to the Ford Tech to get everything programmed and working.
dmhines is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2013, 07:18 PM   #20
Matt's 95 Stang
Resident Ginger
 
Matt's 95 Stang's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Cali
Posts: 4,623
Default

Oh. Well that's not to bad. Ill have to add it to the long list of things I have planned.

Matthew
Matt's 95 Stang is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Snow performance stage 2 MAF boos cooler install jwog666 Pipes, Boost & Juice 5 04-04-2016 05:23 PM
Original Owner 1970 Mustang b8checker Classic Mustangs (Tech) 8 10-08-2015 01:55 PM
Starting a new project....could use some input. Matt's 95 Stang 5.0L (1979-1995) Mustang 2 10-05-2015 08:16 AM
04 Mach 460 system, Installed Aftermarket HU, No Highs/Tweeters breaking Audio/Visual Electronics 5 10-02-2015 02:27 PM
New member 14gt_Track New Member Area 5 10-01-2015 03:47 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:44 AM.