Search



Go Back   MustangForums.com > Ford Mustang Tech > 2005 - 2014 Mustangs > V6 S197 General Discussion > 3.7L V6 Technical Discussions
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

3.7L V6 Technical Discussions Any questions about the new engine, transmission, exhaust, tuners/CAI, or gearing can be asked here!

Welcome to Mustang Forums!
Welcome to Mustang Forums.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-03-2014, 10:51 AM   #1
eastexsteve
 
Join Date: Nov 2011
Vehicle: 1995 v6 5-spd, 2012 v6 6-spd
Location: TX
Posts: 22
Default My oil change monitor doesn't work

Something weird here. My oil change monitor doesn't work. It hasn't worked in about 40k miles or so. Everything else seems to be OK. But, it always shows that I have 100 percent oil life left. I'm glad I keep track of the miles between changes and not rely on that silly thing. Anyone else seen this?
This ad is not displayed to registered or logged-in members.
Register your free account today and become a member on Mustang Forums!
eastexsteve is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2014, 04:26 PM   #2
Nuke
6th Gear Member

 
Nuke's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Vehicle: 2007 GT
Location: PA to KY ('07) to IL ('09) to MS ('10) to FL ('11)
Posts: 15,972
Send a message via AIM to Nuke Send a message via Yahoo to Nuke Send a message via Skype™ to Nuke
Default

If i HAD an oil change monitor in my Stang, I'd be glad that it didn't work. I have one on my SUV and it's a frickin' pain in the neck since 1) I don't follow Ford's oil change frequencies and 2) I use full synthetic which doesn't suit their frequencies.

Now if I could also get the TPMS to not work, too...
__________________
Rick
07 GT Prem: Alloy, MT, 3.55's, Steeda CAI w/Brenspeed tunes, FRPP Stingers, 275/40/18 Goodyear Eagle F1 A/S on SVT Cobras (OE GT500's), 14" shorty, Wheelskin side scoops & qtr window louvers, A-H rear window louvers, SHR honeycomb blackout panel, Sequentials, Hella Optilux Extreme XY fogs, Silverstars
06 V6: Legend Lime, Pony Package, 14" shorty, Sequentials, Hella Optilux Extreme XY fogs, Silverstars
Nuke is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2014, 12:55 PM   #3
capndar
1st Gear Member
 
Join Date: Jan 2009
Vehicle: '11 Convert v6 Prem Pony Pkg
Location: Margaritaville, NC
Posts: 56
Default

My oil life monitor has failed also - worked at first...idiot service manager at Ford said I was just driving conservatively....right...it should not show 100% and definitely not at 1500 miles over the recommended change
capndar is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2014, 12:55 PM
MustangForums
Ford Mustang




Paid Advertisement

 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
New Sponsors
All times are GMT -5. The time now is 11:13 AM.

© Internet Brands, Inc.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company
Emails Backup