Go Back   MustangForums.com > Ford Mustang Tech > 2005 - 2014 Mustangs > V6 S197 General Discussion > 4.0L V6 Technical Discussions
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


4.0L V6 Technical Discussions Any questions about engine, transmission, exhaust, tuners/CAI, or gearing can be asked here!

Welcome to Mustang Forums!
Welcome to Mustang Forums.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-13-2013, 04:10 PM   #1
IvanRad
2nd Gear Member
 
Join Date: Aug 2010
Vehicle: 2007 Ford Mustang Pony PKG
Location: California
Posts: 377
Default S197 Trunk Release Kit install problems

According to SHR trunk release instructions " Find an area in the rocker panel where you can splice into the harness by removing the tape from the harness. Locate the white with pink (may sometimes appear violet) stripe wire, and using the included scotch-lok connector, splice into the wire – crimp closed with pliers. Use electrical tape to protect the connection, and re-tape the harness."

Well if you look at the attached pictures you will see my progress. 3 spliced wires and no luck on getting the button to work.

I bought this kit from redfire05 back a few months ago. I even took pictures of the orange wire that actually is wired to the trunk release... Still no luck with it working..
Do i have to give up here?
PS: I also have an electrician here that is asking if the button generates an electrical current in order to open the trunk.. i am not even sure what that means...
For me i follow directions... if it says to splice the pink and white striped wire that is what i did and it does not work..

I do not want to hear people talk about grounding the button.. thats already done..
sorry to be so negative i get ocd when things dont work out and an electrician cant figure it out..

Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size. < -------------------- TRUNK
Click the image to open in full size.
This ad is not displayed to registered or logged-in members.
Register your free account today and become a member on Mustang Forums!
__________________
Looking for
* V6 Plenum cover
* 3.55 or 3.31 GT Rear END (65k Max miles)
* XCharger/Turbo Setup *used and missing parts are fine.
* Aluminium Driveshaft Sacramento Area

Last edited by IvanRad; 09-13-2013 at 04:39 PM.
IvanRad is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2013, 04:21 PM   #2
Derf00
6th Gear Member
 
Join Date: Feb 2005
Vehicle: '08 S197 GT
Location: AZ
Posts: 9,727
Default

You could try testing for power with VOHM and your remote release. In other words, get your keys handy, Tap into the wire you believe is the one according to the instructions and see if the current is present when the trunk mechanism releases.

Maybe you have the wrong wire or it's different on your car for some reason.

the other thought is to get an electrical schematic and see which wires are actually connected to the trunk release?

http://iihs.net/fsm/?dir=40

here you go:
[url]http://iihs.net/fsm/?dir=40&viewfile=Luggage Compartment.pdf[url]
__________________
08 S197 GT Auto: FRPP Strut Tower Brace, FRPP Bullitt CAI, Bama 91-P Tune
Pending upgrades: Shaftmasters Aluminum 3.5" DS, FRPP 3.73 gears, Axle back exahust (?)

Quote:
Originally Posted by LostBoyz View Post
if you are getting 29mpg in your 5.0, you aren't driving it correctly
Derf00 is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2013, 04:56 PM   #3
teepee542
2nd Gear Member
 
Join Date: Sep 2010
Vehicle: 2009, Ford, Mustang
Location: SC
Posts: 200
Default

This may not be anything but those wires look pink with white stripes not white with pink stripes.
__________________

2009 V6 Premium
AM 8 inch Shorty Antenna - AM Sequential Tail Lights - AM GT Style Grille - AM CS Side Scoops - AM Third Brake Chrome Trim - CS6/Terlingua Style Hood - Hood Struts - Chin Spoiler - Parchment Leather Seats - 35% Window Tint - Boss 302 Strut Tower Brace - CS69 Wheels - SHR flush mount Quarter Window Louvers
teepee542 is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2013, 05:13 PM   #4
edwin108
2nd Gear Member
 
edwin108's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Vehicle: 2010 GT
Location: New Jersey
Posts: 274
shlbygt500 shlbygt500
Default

The switch does not generate a current, it grounds the trunk release relay. According to the service manual, you should be looking for a white wire with a violet stripe:

__________________
2010 Mustang GT Premium Grabber Blue / 4.6L 3V / 5MT / 401A / Security / HID / Comfort / TrackPack / 3.73
Ford Racing Hot Rod Cams / Steeda CAI / Steeda CMDPs / Bama Tunes / UPR Oil Catch Can / Shaftmasters 3.5" Aluminum DS

edwin108 is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2013, 06:23 PM   #5
IvanRad
2nd Gear Member
 
Join Date: Aug 2010
Vehicle: 2007 Ford Mustang Pony PKG
Location: California
Posts: 377
Default

nvm fixed
__________________
Looking for
* V6 Plenum cover
* 3.55 or 3.31 GT Rear END (65k Max miles)
* XCharger/Turbo Setup *used and missing parts are fine.
* Aluminium Driveshaft Sacramento Area
IvanRad is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2013, 11:42 PM   #6
JJHoover
2nd Gear Member
 
Join Date: Jul 2012
Vehicle: 2006 Ford Mustang V6
Location: Florida
Posts: 157
Default

your hitting the wrong wires
__________________


Vortec V3 Supercharger, Pypes shorty headers, Pypes mid pipe dual exhaust, GT 500 18" rims, 255/45/18 Pirelli's
JJHoover is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2013, 01:09 PM   #7
Bitter
2nd Gear Member
 
Join Date: Oct 2009
Vehicle: 1968 Coupe, 2006 Pony Package
Location: Massachusetts
Posts: 237
Default

What was the fix? It might help someone with a similar problem at some future point.
Bitter is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2013, 02:54 PM   #8
IvanRad
2nd Gear Member
 
Join Date: Aug 2010
Vehicle: 2007 Ford Mustang Pony PKG
Location: California
Posts: 377
Default

"If your gonna be dumb, you gotta be tough"
So basically i was reading the wire coloring wrong. its not pink with a white stripe its white with a pink stripe.
__________________
Looking for
* V6 Plenum cover
* 3.55 or 3.31 GT Rear END (65k Max miles)
* XCharger/Turbo Setup *used and missing parts are fine.
* Aluminium Driveshaft Sacramento Area
IvanRad is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2013, 02:54 PM
MustangForums
Ford Mustang




Paid Advertisement

 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
New Sponsors
All times are GMT -5. The time now is 11:26 AM.

© Internet Brands, Inc.


This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company
Emails Backup