P0320 engine code???? - MustangForums.com



4.6L (1996-2004 Modular) Mustang Technical discussions on 1996-2004 4.6 Liter Modular Motors (2V and 4V) within.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-28-2009, 07:22 PM   #1
stangbnmalo
2nd Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2006
Location: Florida
Posts: 154
Default P0320 engine code????

Hey guys: I had the code P0320 coming up, I replaced the iac valve and gasket, but the car still won't start. It first started to have a rough idle and it would die unless you gave it some gas, but now it won't even start.
stangbnmalo is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2009, 08:19 PM   #2
Z28KLR
4th Gear Member
 
Z28KLR's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: SoCal
Posts: 1,375
Default

Did you reset the ECU? If not it's probably retained memory and still thinks the problem exists. Reset it with a diagnostic tool or you can disconnect the battery for like 10 minutes to do it as well, I think. If you've already tried one or both of those, then open a beer and wait for someone else who knows more than me to reply.
Z28KLR is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2009, 08:50 PM   #3
StripeyGT
2nd Gear Member
 
StripeyGT's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: CA
Posts: 297
Lightbulb

Are you sure you fixed the right thing? My SCT manual says:

P0320 Ignition/Distributor Engine Speed Input Circuit Malfunction

Seems like you have an ignition related issue.
StripeyGT is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2009, 09:49 PM   #4
cliffyk
TECH SAVANT
 
cliffyk's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Saint Augustine, FL
Posts: 10,928
Default

^+1, here's what the shop manual says about P0320.

Nothing to do with the IAC--check the plug wires and coil packs for arcing...

Last edited by cliffyk; 12-28-2009 at 09:52 PM.
cliffyk is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2013, 04:38 PM   #5
Mustang Susan
 
Join Date: Aug 2013
Location: Georgia
Posts: 1
Default PO320 code making my driving life miserable

The check engine code on my 1999 35th edition Mustang come up off and on going on 9 months now. I have done numerous repairs (O2 sensor, crankshaft sensor, camshaft sensor, new computer/flashed the keys, gas filter, gas pump inside gas tank, gas seal, etc.) all of this to no avail. The car coughs and sputters, jumps and leaps and does not have enough "steam" to get up over a hill. Other times it cranks just fine and I can drive around like "normal" for weeks at a time. What the heck do I need to do to fix this once and for all? I am at a loss right now . . .
Mustang Susan is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AODE Woes Pyrate Dave 5.0L (1979-1995) Mustang 8 09-10-2015 07:30 PM
Huge Savings from Lethal Performance.com!(Whipple, McLeod, Kooks, & MUCH MORE..) Boostaddict Lethal Performance 2 09-08-2015 09:56 PM
2005 GT Intermittent Low Rail Pressure Throttle Drop zanemoseley 2005-2014 Mustangs 6 09-06-2015 12:58 PM
V6 Engine Ticking Nick Oliver V6 S197 General Discussion 2 09-05-2015 10:34 AM
P0175 zachary1988 4.6L General Discussion 5 09-04-2015 03:04 PM


Tags
1996, 2000, 2004, 2006, 46, 46l, 96, code, f150, ford, gt, mustang, p0320, start, turn

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:45 AM.