MustangForums.com

MustangForums.com (http://mustangforums.com/forum/index.php)
-   4.6L (1996-2004 Modular) Mustang (http://mustangforums.com/forum/4-6l-1996-2004-modular-mustang-7/)
-   -   Sluggish performance (http://mustangforums.com/forum/4-6l-1996-2004-modular-mustang/693594-sluggish-performance.html)

Jtsullivan 04-17-2013 06:33 PM

Sluggish performance
 
So I seem to be down on power and feels like I'm towing a trailer. Under throttle it gets louder but does not have a lot of umph. Under free rev it seems to take longer than normal to wind back to idle. It also feels like it has a very slight miss but no cel for it. I am thinking vacuums leak(I should have one with the vent issue) or it needs some new plugs. I was just wondering if any one has experienced this and turned out to be something else. Thanks for the help

JC316 04-17-2013 07:34 PM

You still have cats? If so, they could be clogging up. Start with the basics. Air filter, Plugs, Wires, even tire pressure, or brake drag.

Jtsullivan 04-17-2013 08:10 PM

Yeah still have the cats

JC316 04-18-2013 01:30 AM

Quote:

Originally Posted by Jtsullivan (Post 8195687)
Yeah still have the cats

Ever get a rotten egg sort of smell after hard acceleration? That is a sign of bad cats.

Seabee1993 04-18-2013 09:11 AM

I would keep it simple and start with vacuum leaks, and then go from there. There is a whole laundry list that this problem is associated with. I can list more later if you want.

Jtsullivan 04-24-2013 03:58 AM

Fixed the vacuum leak that was causing the vent issue And it is feeling a Lot better. Next will come plugs and filter.


All times are GMT -5. The time now is 01:26 PM.