Search



Go Back   MustangForums.com > Ford Mustang Tech > 4.6L (1996-2004 Modular) Mustang
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

4.6L (1996-2004 Modular) Mustang Technical discussions on 1996-2004 4.6 Liter Modular Motors (2V and 4V) within.
Sponsored by Cruizin Concepts


Welcome to Mustang Forums!
Welcome to Mustang Forums.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-25-2013, 10:49 AM   #1
pinkblob66
 
Join Date: Jan 2013
Vehicle: 1996 Ford Mustang
Location: Florida
Posts: 26
Default 1996 svt won't crank over (fuel issues)

hey guys.. need some guidance..

i have a 1996 SVT cobra and i replaced the head gasket on the driver side... long story short i did all the fuel pressure release stuff and the inertia switch is not popping back out (resetting). When I turn the key over i heard a click (I'm assuming the fuel pump). and then the engine cranks, but doesn't turn over. I need this issue resolved as soon as possible thanks
This ad is not displayed to registered or logged-in members.
Register your free account today and become a member on Mustang Forums!
pinkblob66 is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2013, 04:22 PM   #2
wmfateam
1st Gear Member

 
wmfateam's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Vehicle: Mustang
Location: AZ
Posts: 73
Default

The fuel pump should be a more of a whining noise. When you say it cranks but won't turn over, do you mean the engine is turning(starter turning flywheel/crank) but won't fire(start up)?
wmfateam is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2013, 06:50 AM   #3
pinkblob66
 
Join Date: Jan 2013
Vehicle: 1996 Ford Mustang
Location: Florida
Posts: 26
Default

I got it... Ended up being a ground wire I missed.
pinkblob66 is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2013, 06:50 AM
MustangForums
Ford Mustang




Paid Advertisement

 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
New Sponsors
All times are GMT -5. The time now is 04:27 PM.

© Internet Brands, Inc.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company
Emails Backup