MustangForums.com

MustangForums.com (http://mustangforums.com/forum/index.php)
-   4.6L (1996-2004 Modular) Mustang (http://mustangforums.com/forum/4-6l-1996-2004-modular-mustang-7/)
-   -   Power drivers seat (http://mustangforums.com/forum/4-6l-1996-2004-modular-mustang/701360-power-drivers-seat.html)

The98Stang 09-23-2013 04:34 PM

Power drivers seat
 
Drivers seat doesn't work, both lumbar and seat doesn't work. The fuse is good. Any ideas?
Is there away I can moe the seat manually?

TheDullahan 09-23-2013 08:09 PM

can you hear any of the motors trying to turn?

The98Stang 09-23-2013 10:04 PM

Quote:

Originally Posted by TheDullahan (Post 8285303)
can you hear any of the motors trying to turn?

No nothing.

AzPete 09-24-2013 08:54 AM

Sounds like it is unplugged or something. The motors for moving the seat are different than the air pump for the lumbar.....if my old memory is correct. Look into the wiring and replace the fuses just in case.....

Ford has not separated the motors for sale....always had to buy a complete seat rack. Salvage yard is a good start if the seat is bad.

The98Stang 09-24-2013 09:23 AM

Quote:

Originally Posted by AzPete (Post 8285464)
Sounds like it is unplugged or something. The motors for moving the seat are different than the air pump for the lumbar.....if my old memory is correct. Look into the wiring and replace the fuses just in case.....

Ford has not separated the motors for sale....always had to buy a complete seat rack. Salvage yard is a good start if the seat is bad.

was thinking that too. I'll check the plug.

tnx

The98Stang 10-07-2013 07:34 AM

Fuse is good, looked under the seat and it's plugged in. Any other ideas?

The98Stang 10-08-2013 04:35 PM

Doesn't anyone know the color combination for the wiring harness? I'd want to check and see if I'm getting power to the seat. I need to know which color is ground and what's hot.
Thanks in advance

AzPete 10-08-2013 05:37 PM

Not sure on the colors but you can check for power at the switch easy enough.

Blue96GT 10-08-2013 10:49 PM

I installed a set of 00 GT seats with lumbar in my 96 with a 2 wire set up. If memory serves me correctly there are 4 wires. 2 green ground, one black power and a brown with a strip. Check to make sure the black wire on the car side it getting power if it is, then check the seat side to make sure its getting power, after that its just a process working your way around the seat connectors. If its not the I would look at the fuses inside the car and under the hood.

The98Stang 10-12-2013 09:47 AM

Quote:

Originally Posted by Blue96GT (Post 8292577)
I installed a set of 00 GT seats with lumbar in my 96 with a 2 wire set up. If memory serves me correctly there are 4 wires. 2 green ground, one black power and a brown with a strip. Check to make sure the black wire on the car side it getting power if it is, then check the seat side to make sure its getting power, after that its just a process working your way around the seat connectors. If its not the I would look at the fuses inside the car and under the hood.

Thank you. I'll be working on it today.


All times are GMT -5. The time now is 03:37 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.