MustangForums.com

MustangForums.com (http://mustangforums.com/forum/index.php)
-   4.6L V8 Technical Discussions (http://mustangforums.com/forum/4-6l-v8-technical-discussions-69/)
-   -   Looking for input please (http://mustangforums.com/forum/4-6l-v8-technical-discussions/712752-looking-for-input-please.html)

Spiders101 08-12-2014 12:24 PM

Looking for input please
 
OK, heres the whole story, I installed the FRPP cams a little over a week ago. My car will start and run fine until I go to get on it. I have good strong power through 1st, when I hit second and beyond if I old man it she drives just fine, if I goose it, she pulls, but lags some, and theres like a dead spot between 3000 & 4000. Wound up and she's fine again. I got a CEL, and had codes p0018 and
p0022. I also got a TBS low voltage code, and a cylinder 5 mis-fire. So I almost went and ordered an alternator and VCT solenoids, and all that jazz that everybody seems to replace when these codes pop up, but I am honestly thinking I may have somehow still ended up jumping a tooth on the timing on bank 2 and am leaning towards checking into that first before I go buying parts I don't need. What do you guys think? Also, would the timing being off cause the running and codes I've gotten? Any ideas on which way I went with the timing? Is there an easy way to re-time these engines?

cruisin5268d 08-12-2014 11:16 PM

Did you upload a new tune for your car's computer?

Spiders101 08-13-2014 05:23 AM

Yes, my supporting mods are Airaid Race CAI, Bama tune, long tube hedders, off road h-pipe, flowmaster American thunder classics, hurst shifter.

cruisin5268d 08-13-2014 09:13 PM

It's possible you have a bad tune. It might be worthwhile to get a new tune from your tuner and reflash the car.


All times are GMT -5. The time now is 04:20 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.