Go Back   MustangForums.com > Ford Mustang Tech > 5.0L (1979-1995) Mustang
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


5.0L (1979-1995) Mustang Technical discussions on 5.0 Liter Mustangs within. This does not include the 5.0 from the 2011 Mustang GT. That information is in the 2005-1011 section.

Sponsored by Weld Racing


Welcome to Mustang Forums!
Welcome to Mustang Forums.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-16-2011, 03:30 PM   #1
QuickV8
 
Join Date: Nov 2010
Vehicle: 04 cobra
Location: Gainesville, FL
Posts: 14
Default Engine got rained on.. an might have Alarm problem

Engine got rained on..
trying to figure out what might've went bad..

i have a 95 mustang gt 5.0. i left the hood off one day and didnt expect to rain. so it got soaked. months later, i'm trying to start it up just to make sure it still runs strong before i pull the motor out to put in my 67. and it wont crank. i've never had a problem with it. its always cranked right up. its getting fuel. fuel pump is working. i'm getting a new distributor cap tomorrow cuz i accidently broke the part where it screws down (afterwards). what could've went bad from i getting rained on?

it just turns over. never catches.

is it possible that i set the factory alarm off somehow? isnt it just turning over a sympton of the alarm being active? i think i remember my 97 gt doing that once but i dont remember how i fixed it. i unplugged a few wires in the trunk.. i was stripping out a few things. i had the red button in the trunk that pops up when you wreck..unplugged, but its plugged back in now. everything i unplugged in the trunk is plugged back in. i also had the Remote Fob box unplugged and noticed it says 'anti theft' on it, is that part of the alarm?
__________________
This ad is not displayed to registered or logged-in members.
Register your free account today and become a member on Mustang Forums!
QuickV8 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2011, 09:53 PM   #2
enix187
3rd Gear Member
 
enix187's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Vehicle: 1988
Location: NC
Posts: 590
Send a message via Yahoo to enix187
Default

I'm almost positive that a 95 gt won't have an alarm that sophisticated, it may have a programmable key but that being bad wouldn't even let it turn over. Follow this and maybe someone else will chime in too.

http://sbftech.com/index.php?topic=588.0

by the way the inertia switch should be pressed down
__________________
"Insert whitty comment here"

1988 GT, daily driver with 42k original miles and counting
1983 Chevrolet SS el Camino, lsx swap
88 GT sold, 93GT sold, 93 lx coupe sold
enix187 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2011, 10:45 PM   #3
mjr46
Wal-mart lube/tire tech
 
mjr46's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Vehicle: 85 mustang
Location: West Virginia
Posts: 30,027
Default

have you checked for spark or fuel or lack there of??
__________________

Quote:
Originally Posted by dudegirl View Post
Be polite and cordial when you talk to them, as pissing off the guys that can help you is seldom a good idea.
mjr46 is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2011, 12:04 AM   #4
QuickV8
 
Join Date: Nov 2010
Vehicle: 04 cobra
Location: Gainesville, FL
Posts: 14
Default

well its a wrecked car. i went n took the driver door off, had to unbolt it from the front near the fender. i had to unhook or cut the harness to he power windows that runs to the door. so i go and cut it cuz i couldnt get it to unplug...ended up cutting the wrong harness. i cut a harness that has a bunch of wires including 4 yellow wires. so i realized what i did. the fuel pump quit clicking on and the ignition quit. so i wire 2 of the yellow wires back together without knowing what i was really doing. then all of a sudden it cranks right up. still cranks up now. i still need to figure out what the other 2 yellow wires go to.
QuickV8 is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2011, 08:09 AM   #5
capri debris
3rd Gear Member
 
capri debris's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Vehicle: 1986 Mercury Capri
Location: PA
Posts: 816
Default

In my best "cop talking through a megaphone" voice:

"Put the tools down and step away from the car.
Call someone who knows what they are doing."
__________________
'86 Mercury Capri 5.0, 5 spd, mildly modded.
capri debris is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2011, 07:07 PM   #6
projectresto83
M.A.D. Motorsports
 
projectresto83's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Vehicle: 83 GLX, 93 LX, 98 sixer
Location: Indiana
Posts: 7,998
Default

Quote:
Originally Posted by capri debris View Post
In my best "cop talking through a megaphone" voice:

"Put the tools down and step away from the car.
Call someone who knows what they are doing."

Hahahahahahaha
projectresto83 is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2011, 08:58 PM   #7
82 black sunshine
 
Join Date: Jan 2011
Vehicle: 82 gt 83 capri rs 81 bronco
Location: michigan
Posts: 5
Default

Almost sounds like your timing chain is broke.
82 black sunshine is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2011, 09:27 PM   #8
projectresto83
M.A.D. Motorsports
 
projectresto83's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Vehicle: 83 GLX, 93 LX, 98 sixer
Location: Indiana
Posts: 7,998
Default

82 black sunshine Almost sounds like your timing chain is broke.

Quote:
Originally Posted by QuickV8 View Post
well its a wrecked car. i went n took the driver door off, had to unbolt it from the front near the fender. i had to unhook or cut the harness to he power windows that runs to the door. so i go and cut it cuz i couldnt get it to unplug...ended up cutting the wrong harness. i cut a harness that has a bunch of wires including 4 yellow wires. so i realized what i did. the fuel pump quit clicking on and the ignition quit. so i wire 2 of the yellow wires back together without knowing what i was really doing. then all of a sudden it cranks right up. still cranks up now. i still need to figure out what the other 2 yellow wires go to.

So a broke timing chain will allow the car to start up 82?
projectresto83 is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2011, 09:27 PM
MustangForums
Ford Mustang




Paid Advertisement

 
 
 
Reply

Tags
2011, 50, alarm, engine, gt, issues, mustang, rained

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
New Sponsors
All times are GMT -5. The time now is 06:02 AM.

© Internet Brands, Inc.


This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company
Emails Backup