Search



Go Back   MustangForums.com > Ford Mustang Tech > 5.0L (1979-1995) Mustang
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

5.0L (1979-1995) Mustang Technical discussions on 5.0 Liter Mustangs within. This does not include the 5.0 from the 2011 Mustang GT. That information is in the 2005-1011 section.

Sponsored by Weld Racing


Welcome to Mustang Forums!
Welcome to Mustang Forums.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-20-2012, 12:45 AM   #1
Xsentric
 
Join Date: Jun 2012
Vehicle: 1995 mustang gt
Location: newhamshire
Posts: 41
Xsentric xsentric_420 Xsentric420
Question 94 5.0 stall problem

just got car today. runs fine till you put into gear. then it stalls. its auto.. when you give it some good gas its fine but just crusing it runs ruff..?kid i got it from said $40 part. any idea's what to try first
This ad is not displayed to registered or logged-in members.
Register your free account today and become a member on Mustang Forums!
Xsentric is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2012, 09:28 AM   #2
mattdel
6th Gear Member
 
mattdel's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Vehicle: 1986 LX, 87 GT Hatch, 89 GT Vert
Location: Spfld, MA
Posts: 9,240
Send a message via AIM to mattdel
Default

Test fuel pressure during prime, running, and stall.
__________________
mattdel is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2012, 06:29 PM   #3
Xsentric
 
Join Date: Jun 2012
Vehicle: 1995 mustang gt
Location: newhamshire
Posts: 41
Xsentric xsentric_420 Xsentric420
Default

well today i replaced the egr sensor. car does not stall at stop any more but still holds idle for 30 sec.s after u rev. then drops back. and still runs smooth in idle and rev. but when driving with out with out overdrive in low rpm i get what seems to be miss fire prob not but just the best i can explain it
Xsentric is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2012, 06:31 PM   #4
Xsentric
 
Join Date: Jun 2012
Vehicle: 1995 mustang gt
Location: newhamshire
Posts: 41
Xsentric xsentric_420 Xsentric420
Default

might try plugs n wires next and new dist.cap.
Xsentric is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2012, 06:32 PM   #5
Xsentric
 
Join Date: Jun 2012
Vehicle: 1995 mustang gt
Location: newhamshire
Posts: 41
Xsentric xsentric_420 Xsentric420
Default

and either fuel presure reg. or throtle pos. sensor..?
Xsentric is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2012, 06:43 PM   #6
mattdel
6th Gear Member
 
mattdel's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Vehicle: 1986 LX, 87 GT Hatch, 89 GT Vert
Location: Spfld, MA
Posts: 9,240
Send a message via AIM to mattdel
Default

The new info you've given smells like vacuum leak to me.
__________________
mattdel is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2012, 08:55 PM   #7
Xsentric
 
Join Date: Jun 2012
Vehicle: 1995 mustang gt
Location: newhamshire
Posts: 41
Xsentric xsentric_420 Xsentric420
Default

crap i hate vacuum lines lol
Xsentric is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2012, 08:56 PM   #8
Xsentric
 
Join Date: Jun 2012
Vehicle: 1995 mustang gt
Location: newhamshire
Posts: 41
Xsentric xsentric_420 Xsentric420
Default

i do get a back fire here n there when i start it but not while driving and there are cherry bomb mufflers dont no if that would be a issue
Xsentric is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2012, 08:57 PM   #9
Xsentric
 
Join Date: Jun 2012
Vehicle: 1995 mustang gt
Location: newhamshire
Posts: 41
Xsentric xsentric_420 Xsentric420
Default

its probly all the above haha
Xsentric is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2012, 08:59 PM   #10
Xsentric
 
Join Date: Jun 2012
Vehicle: 1995 mustang gt
Location: newhamshire
Posts: 41
Xsentric xsentric_420 Xsentric420
Default

those vacuum lines even go under dash and are very hard to find problem i hear.. is this true
Xsentric is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2012, 08:59 PM
MustangForums
Ford Mustang




Paid Advertisement

 
 
 
Reply

Tags
1994, 5.0, auto, mustanggt, stall

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
New Sponsors
All times are GMT -5. The time now is 07:02 PM.

© Internet Brands, Inc.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company
Emails Backup