5.0 battery cable problem - MustangForums.com

Go Back   MustangForums.com > Ford Mustang Tech > 5.0L (1979-1995) Mustang

5.0L (1979-1995) Mustang Technical discussions on 5.0 Liter Mustangs within. This does not include the 5.0 from the 2011 Mustang GT. That information is in the 2005-1011 section.

5.0 battery cable problem

Thread Tools Search this Thread
Old 01-14-2014, 12:29 PM   #1
Frankie Vitrano
Join Date: Jan 2014
Vehicle: 94 5.0 convertible
Location: NJ
Posts: 1
Default 5.0 battery cable problem

hey everyone, ran into a problem with my mustang i got a new battery but i got a reversed 58R-3, so i kind of stretched the pos cable to fit it and replace the cable heads, everyone was fine untl one day it just didnt start and no power at all. i re tightened the cables and it started right up, then 2 days ago it happen again re tightened them again but this time im not gett any power at all. could it be that i ripped/stretched the cable so far that it ripped somewhere? idk what i should do i was going to cut them and splice and make them longer. but im lost now and its frustrating. any ideas?
Frankie Vitrano is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2014, 02:03 PM   #2
88 orangepeel notch
5th Gear Member
88 orangepeel notch's Avatar
Join Date: Mar 2010
Vehicle: 1988 notchback
Location: Wisconsin
Posts: 3,425

I wouldn't cut/splice battery cables, that's asking for trouble. What about returning that battery for the correct one?
88 orangepeel notch is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2014, 07:21 PM   #3
3rd Gear Member
15austin's Avatar
Join Date: Dec 2006
Vehicle: 88 Ford Mustang GT
Location: SW Missouri
Posts: 886

Go buy new cables the right length and go from there.
88 GT hatch, 306, Notched TRWs, subframes
x303, 1.6 RRs, 3.73s, T-5, AFR 185's,
190lph pump, adj fpr, alu drivsft,
performer rpm, 24# injtrs, 4core rad,
70mm t/b, 73mm maf, c/a/i, pulleys
o/r h pipe, 1 3/4 longtubes, flowmasters, ele fan
UPR u/l control arms, torque box plates
12.6s @112mph 2.0 60ft on street tires
15austin is offline   Reply With Quote


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New alternator-battery light flashes during hard acceleration Soldier GT 4.6L (1996-2004 Modular) Mustang 12 08-20-2015 10:42 AM
1989 5.0 5 speed swap into 1999 v6 auto mustang Cannibal_carnies Motor Swap Section 0 08-18-2015 06:13 PM
Alternator problem? jjwinel78 V6 (1994-2004) Mustangs 1 08-17-2015 04:34 PM
Fuel pump not priming!! HELP drumhedd2005 2005-2014 Mustangs 2 08-13-2015 10:59 AM
2014 GT500 Supercharger help UINZWAY S197 Shelby Section 0 08-05-2015 11:34 PM

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:59 PM.

This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company