Search



Go Back   MustangForums.com > Ford Mustang Tech > 5.0L (1979-1995) Mustang
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

5.0L (1979-1995) Mustang Technical discussions on 5.0 Liter Mustangs within. This does not include the 5.0 from the 2011 Mustang GT. That information is in the 2005-1011 section.

Sponsored by Weld Racing


Welcome to Mustang Forums!
Welcome to Mustang Forums.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-04-2014, 11:24 AM   #1
coachpete
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 9
Default No Start!

I just acquired a 1990 25th anniversary fox body. 5 speed stage 3 clutch k&n cold air HID lights B303 cam, Flowmaster exhaust, pinched headers, MSD super conductor with Accel wires the tires and rims are brand new.

The battery was dead when I got it so I got it started by pushing starting the Stang but I have now charged the battery and replaced the Starter Solenoid Switch but I can not get any power to the starter. The ignition is on and I have power because I can hear the fuel pump prime but nothing after turning the key and I am stumped.
This ad is not displayed to registered or logged-in members.
Register your free account today and become a member on Mustang Forums!
__________________
You Only Live Once So Live It As Fast As You Can!!!
coachpete is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2014, 12:25 PM   #2
dawson1112
5th Gear Member

 
Join Date: Jul 2012
Vehicle: 1990 lx hatch 5.0
Location: ohio
Posts: 2,633
Default

Sounds like you could have a faulty clutch interlock switch. Or the wire that feeds the starter solenoid is broken ...or the ignition switch itself is bad.
notice the red wire that feeds back from the solenoid to the ignition switch connector feeds through the clutch interlock (manual ) or neutral safety ( Auto )

Click the image to open in full size.
First check to make sure that the clutch interlock switch is functioning when the clutch is depressed I have seen them not make contact and I believe there is an adjustment there.
You need to test this wire for 12v when the key is put in the START position not run. Test for 12 volts on both sides of the interlock switch with the clutch depressed, as someone tries to crank the key for you .
__________________

Last edited by dawson1112; 03-04-2014 at 12:30 PM.
dawson1112 is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2014, 05:44 PM   #3
coachpete
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 9
Default Round 2

Thanks for the information. This is what i have done thus far. Replaced the Starter Solenoid Switch, cleaned all connections and verified the battery is good. I have yet to check the items you have stated but when I got the Mustang the former owner said it would need a clutch cable soon.
__________________
You Only Live Once So Live It As Fast As You Can!!!
coachpete is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2014, 06:12 PM   #4
dawson1112
5th Gear Member

 
Join Date: Jul 2012
Vehicle: 1990 lx hatch 5.0
Location: ohio
Posts: 2,633
Default

The clutch interlock switch has nothing to do with the cable. It is located down on the floor somewhere in the pedal assembly.
__________________
dawson1112 is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2014, 06:12 PM
MustangForums
Ford Mustang




Paid Advertisement

 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
New Sponsors
All times are GMT -5. The time now is 06:08 AM.

© Internet Brands, Inc.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company
Emails Backup