Search



Go Back   MustangForums.com > Ford Mustang Tech > 5.0L (1979-1995) Mustang
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

5.0L (1979-1995) Mustang Technical discussions on 5.0 Liter Mustangs within. This does not include the 5.0 from the 2011 Mustang GT. That information is in the 2005-1011 section.

Sponsored by Weld Racing


Welcome to Mustang Forums!
Welcome to Mustang Forums.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-16-2005, 06:56 PM   #1
MuskRatGT
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1
Default BAD VIBRATION IN 94 GT CONVERT!!!

I am getting a bad vibration from the engine in my gt...i replaced the worn motor and tranny mounts...but the vibration is worse now due to the stiffer mounts.....i was told by an "expert" that i have a worn out cam....but i dont hear any cam noise....compression checks good, and i just put new plugs,wires, cap, rotor on. harmonic balancer seems to have very little run out..........HELP GUYS, ANY IDEAS???

Engine does not miss or anything...but vibrates badly at idle,(it shakes the entire car).....when driving it seems to vibrate less, except when you are comming to a stop and the engine rpm drops to around 1000 rpm then it vibrates badly again..PLEASE HELP....I NEED TO KNOW QUICKLY IF I SHOULD BUY A LONGBLOCK OR IF IT MAY BE A SIMPLY SOMETHING STUPID THAT CAN BE REPLACED.....ANYONE HAVE A GOOD USED 302 FROM 94-95...OR KNOW WHERE I CAN GET A GOOD LONGBLOCK?....THANX IN ADVANCE!!!
This ad is not displayed to registered or logged-in members.
Register your free account today and become a member on Mustang Forums!
MuskRatGT is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2005, 07:34 PM   #2
Blaze86Vic
1st Gear Member
 
Join Date: Oct 2005
Location:
Posts: 100
Send a message via AIM to Blaze86Vic
Default RE: BAD VIBRATION IN 94 GT CONVERT!!!

My Engine is doing the same thing right now! My Dad says that if feels like the engine is searching for a balnce of fuel, like one some of the injectors aren't shooting clean. We are going to flush the injectors this coming weekend. I'll let you know how it goes. Worn out CAM sounds odd. Roller cams don't wear out like that.
__________________
86 Crown Vic
Crate 94-95 5.0L HO EFI, 2-1/2" cat-less dual with DMH e-cutouts, 4R70W AOD, 3.55 Detroit TrueTrac, and much more!
Blaze86Vic is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2005, 10:04 PM   #3
silver91gt
5th Gear Member
 
Join Date: Mar 2005
Location:
Posts: 3,169
Default RE: BAD VIBRATION IN 94 GT CONVERT!!!

check your timing, it may even be a worn out timing chain.

or something as simple as a worn out release bearing for the clutch.
__________________



novi powered 347 11.6@121mph
with a little spray 10.7@130mph
silver91gt is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2005, 10:33 PM   #4
90GTRagtop
2nd Gear Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 394
Default RE: BAD VIBRATION IN 94 GT CONVERT!!!

Does your harmonic balancer look OK? When it's running is there any movement? Does it look like it has slipped? That could cause some bad vibration issues.
90GTRagtop is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2005, 11:02 PM   #5
SAKONNA
1st Gear Member
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 64
Default RE: BAD VIBRATION IN 94 GT CONVERT!!!

Dont know if It'll help, but I'll tell the story anyway. Once I broke a blade on the fan. It was fine when the car started up, but when you put a load on it(started driving), the motor vibrated badly. Anything above two-grand....forgetaboutit!! I had to limp the car home at like 20mph.....I also found a a bent axle on a camaro while putting tires on it.The guy said he had a bad vibration. I had the car jacked up in the air at the rear diff, and saw how bent the axle was. Just jack up your car and rotate your tires. Try checking your driveshaft too!! I think that's the easy stuff, besides a good wheel balance. Don't trust the balancers at your local BJ's lol.
__________________
maroon92
SAKONNA is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2005, 11:02 PM
MustangForums
Ford Mustang




Paid Advertisement

 
 
 
Reply

Tags
94, 95, bad, camaro, clutch, engine, gt, idle, motor, mount, mustang, problems, shake, vibrate, vibration, vibrationle

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
New Sponsors
All times are GMT -5. The time now is 11:49 AM.

© Internet Brands, Inc.


This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company
Emails Backup