Search



Go Back   MustangForums.com > Ford Mustang Tech > 5.0L (1979-1995) Mustang
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

5.0L (1979-1995) Mustang Technical discussions on 5.0 Liter Mustangs within. This does not include the 5.0 from the 2011 Mustang GT. That information is in the 2005-1011 section.

Sponsored by Weld Racing


Welcome to Mustang Forums!
Welcome to Mustang Forums.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-02-2014, 06:27 PM   #1
tbk1981
 
tbk1981's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Vehicle: 1995 Ford Mustang 5.0
Location: South Carolina
Posts: 1
Default RESEARCHED and RESEARCHED.. Cannot fix my 95GT

Ok... My first post on this site. I understand that there are other threads that may or may not say what I am experiencing. I have researched all of the related threads I could find, tried what was suggested and STILL not fixed.

Car was fine until one day I drove to help a friend with a car. Went to leave and basically the car wouldn't stay running or anything. Backfiring through intake, rough idle and the sound of the car has changed 100%. Since this happened I have replaced the IAC, TPS, PCV valve, plugs, distributor cap and cleaned the MAF sensor. Now, it will idle (fair), but when I just went to drive it, it constantly jerks, kicks and hesitates HORRIBLY. On my way home, which it barely made it back, I literally had to push it up my driveway because NOW it wont even start back up again...

I don't know what else to do at this point!
This ad is not displayed to registered or logged-in members.
Register your free account today and become a member on Mustang Forums!
tbk1981 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2014, 06:35 PM   #2
dawson1112
5th Gear Member

 
Join Date: Jul 2012
Vehicle: 1990 lx hatch 5.0
Location: ohio
Posts: 2,563
Default

3 things come to mind right off the top of my head.

EGR stuck open
TFI is going south (thick film insulator ) or other wise the ignition module. Located on the passanger side fender under the air intake
or The PIP ( Profile ignition pickup ) located inside the distributor.
__________________
dawson1112 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2014, 06:35 PM
MustangForums
Ford Mustang




Paid Advertisement

 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
New Sponsors
All times are GMT -5. The time now is 12:36 PM.

© Internet Brands, Inc.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company
Emails Backup