Search



Go Back   MustangForums.com > Ford Mustang Tech > 4.6L (1996-2004 Modular) Mustang > Bullitt Mustangs
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Welcome to Mustang Forums!
Welcome to Mustang Forums.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-18-2014, 09:35 AM   #1
01blackbullit
 
Join Date: Jul 2014
Vehicle: 2001 Ford Mustang Bullit
Location: Nebraska
Posts: 1
Default Pouring coolant from bottom front of engine

Hey Guys, Just picked up the car a couple weeks ago and a couple nights ago I noticed there was some squealing going on thought maybe it was my power steering. didn't drive to far and drove cautiously home. When I got out of the car I noticed a bit of steam coming form the hood so I popped it and tried to locate where the steam was coming from but could not pin point, i carefully removed the coolant reservoir cap and a ton of pressure got released and it was completely empty which is odd because i did not have a low coolant light on. The next morning I filled it up with some water and drove it to work once the engine got warm enough to circulate water through the system the squealing stopped completely, so when I got home I checked the reservoir again to be safe and it was empty again.... so I went and poured some water in and looked down below and it starts pouring out just as soon as I put it in the reservoir without even turning the car on. I didn't have time to diagnose it at the time but noticed that it was leaking out somewhere towards the bottom possibly by the water pump just above the sway bar. Car never really overheated and it definitely stayed at standard operating temps when I first filled it with water. My thoughts are a bad water pump but wanted to get some more opinions before I went and threw parts at the car...

Thank you so much!
This ad is not displayed to registered or logged-in members.
Register your free account today and become a member on Mustang Forums!
01blackbullit is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2014, 10:15 AM   #2
dawson1112
5th Gear Member

 
Join Date: Jul 2012
Vehicle: 1990 lx hatch 5.0
Location: ohio
Posts: 2,611
Default

I would guess a bad hose someplace or the overflow res is cracked, if its pouring out as fast as you put it in. Usually water pumps leak is a trickle ( not always ) but usually doesn't leak as soon as you poor water in. I suggest you get the car up on stands and get under with a flash light and have someone pour water in so you can locate the exact leak.
__________________
dawson1112 is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2014, 10:15 AM
MustangForums
Ford Mustang




Paid Advertisement

 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
New Sponsors
All times are GMT -5. The time now is 03:51 PM.

© Internet Brands, Inc.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company
Emails Backup