Annoying issue for 07 V6 - MustangForums.com


Go Back   MustangForums.com > Ford Mustang Tech > General Tech
Search


General Tech Ask model specific questions in the appropriate category below. All other general questions within.
Sponsored by NewTakeOff


Annoying issue for 07 V6

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-03-2014, 10:32 PM   #1
Mystery0link
 
Join Date: Aug 2014
Vehicle: 07 Ford Mustang
Location: ky
Posts: 2
Default Annoying issue for 07 V6

First let me say Hello everyone. (:

So, this is my problem..
When I start my car in the morning it seem's to have a little rough idle at first, not too bad though. But when I drive it a little while and park it, it stalls out and dies on start up. If I five it gas on start up it runs just fine, kinda goes up and down a little with the idle rpm but none the less runs.
Any suggestions ?
Mystery0link is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2014, 12:32 AM   #2
jimkaray
4th Gear Member
 
jimkaray's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Vehicle: 2005 Ford Mustang Coupe
Location: Stroudsburg, PA
Posts: 1,128
Default

Could be a bad TPS but I would start by cleaning the throttle body and MAF. Also, when was the last tune up? It may be time for regular maintence.
__________________
'05 4.0: G-Force T-5, MGW Shifter; VMP MAF/ CAI/93oct N2O Tun; CHE K-Brace & Torque Limiters, Rr Ctrl Arm; Shorty Headers; Centerforce Pressure Plate, McLeod DF clutch, Adj Slave Cyl; 8.8" 4:10's w/ T-Lok; Coast Alum D/S; FRPP Dual Ex; 18" Bullitts; CF Hood; Rr Louvers; SS Gen 1 Frt Cover. ZEX N2O - 100 shot bests: 1/4mi ET 13.495/MPH 103.95 (*only mods were VMP N2O tune & CAI; shorties w/ duals; t-lok).
jimkaray is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2014, 12:40 AM   #3
d-top90
 
Join Date: Aug 2014
Vehicle: 2008 Ford Mustang GT
Location: ky
Posts: 4
Default

Could be vacuum lines not sealed properly. Sounds like it's not holding compression
d-top90 is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2014, 12:42 AM   #4
d-top90
 
Join Date: Aug 2014
Vehicle: 2008 Ford Mustang GT
Location: ky
Posts: 4
Default

Any strange noises
d-top90 is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2014, 11:57 AM   #5
Mystery0link
 
Join Date: Aug 2014
Vehicle: 07 Ford Mustang
Location: ky
Posts: 2
Default

Turns out it was just my throttle body being really dirty. Cleaned it, good as new.
Mystery0link is offline   Reply With Quote

 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
what are the odds - Service Engine Soon light lincolnshibuya V6 (1994-2004) Mustangs 9 12-08-2015 04:37 PM
Possible Clutch Issues..? Thunderball 4.6L (1996-2004 Modular) Mustang 15 11-22-2015 11:49 PM
window tint issues? chrisdbassplayer 2010-current S197 Appearance Section 4 10-13-2015 06:53 PM
Terminated Whipple GT battles '13 GT500 on E85 Bokeo Street/Strip 6 10-10-2015 08:28 PM
2002 convertible driver window issue cr620 V6 (1994-2004) Mustangs 1 10-03-2015 06:39 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

 

All times are GMT -5. The time now is 12:53 PM.



This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company