Search



Go Back   MustangForums.com > Ford Mustang Tech > 4.6L (1996-2004 Modular) Mustang > Mach 1 Section
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Mach 1 Section This section is for discussions relating to the reincarnation of the Mach 1 trimline.

Welcome to Mustang Forums!
Welcome to Mustang Forums.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-22-2014, 06:37 PM   #1
dubarado
4th Gear Member
 
dubarado's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Vehicle: 2003 Ford Mustang Mach1
Location: great adventure
Posts: 1,796
DUBarado
Send a message via AIM to dubarado
Unhappy no more fuel to the motor

Well I was out in the Mach for a cruise today in this nice weather, and What started as a normal drive ended in a flatbed ride home. I was leaving a light and rolled onto the throttle in 2nd gear, and as I slowed to the next light it started to rough idle. Then it cut out completely. I restarted it and was flooring the pedal trying to get fuel into it and managed to get enough speed to pull off to a side road where it died again. Knowing the battery was 4 years old, I swapped it on site after my brother in law brought one out, and it starting turning over really well, but no fuel! I checked the fuse, it was good, the cutoff in the trunk was not popped up but i reset it anyways (tapped it til it popped then pushed it back down. I also depressed the valve on the fuel rail and no gas came out. Leading me to think it's the pump. Anyone else think it's the pump? What else should I check before dropping the tank? There were/are no codes since I swapped batteries.

Thanks!
This ad is not displayed to registered or logged-in members.
Register your free account today and become a member on Mustang Forums!
__________________
2003 Mach1/1990 Cherokee Laredo/1993 Chevrolet 2500



BENNY GO HOME!!!!
dubarado is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2014, 09:21 PM   #2
cema93
2nd Gear Member
 
Join Date: Jan 2012
Vehicle: 2005 Ford Mustang GT
Location: AR
Posts: 382
cema_93
Default

Well if there's no gas coming out of the fuel rail then that means there's either a blockage or the fuel pump isn't priming/running. And u said it wasn't a fuse. U have already narrowed it down it sounds like. I'd be willing to bet its the pump. Not much else it could be, right?
cema93 is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2014, 10:38 AM   #3
dubarado
4th Gear Member
 
dubarado's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Vehicle: 2003 Ford Mustang Mach1
Location: great adventure
Posts: 1,796
DUBarado
Send a message via AIM to dubarado
Default

Yes I checked the switch in the trunk and its getting power. Had my buddy stand behind the car and didnt hear the pump, so needless to say I gotta drop the tank to swap it. Any tips or tricks for this? Also what's a good fuel pump? Autozone is cost effective, but not sure if the walbro/airtex pumps are decent. See a lot of mixed reviews.
__________________
2003 Mach1/1990 Cherokee Laredo/1993 Chevrolet 2500



BENNY GO HOME!!!!
dubarado is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2014, 03:25 PM   #4
dubarado
4th Gear Member
 
dubarado's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Vehicle: 2003 Ford Mustang Mach1
Location: great adventure
Posts: 1,796
DUBarado
Send a message via AIM to dubarado
Default

Oh, forgot all about this post, but I installed a green top SVT focus pump and she's been running well ever since (knock on wood)
__________________
2003 Mach1/1990 Cherokee Laredo/1993 Chevrolet 2500



BENNY GO HOME!!!!
dubarado is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2014, 03:25 PM
MustangForums
Ford Mustang




Paid Advertisement

 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
New Sponsors
All times are GMT -5. The time now is 01:35 AM.

© Internet Brands, Inc.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company
Emails Backup