Search



Go Back   MustangForums.com > Ford Mustang Tech > Classic Mustangs (Tech) > Mustang II Section
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Mustang II Section The more economy minded, compact Mustangs which were offered from 1974-1978

Welcome to Mustang Forums!
Welcome to Mustang Forums.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-01-2013, 02:38 AM   #1
purelce
 
Join Date: Aug 2013
Vehicle: 1978 Ford Mustang II Mach 1
Location: washington
Posts: 4
Default '78 mach 1 5.0 302 V8 Hesitating, stalling

My baby was running perfectly. Then she wasn't, overnight. Went and started her up, gave her the ol warm up and took off. Didnt make it very far. She hesitated, sputtered, stalled. RPMs just drop off a cliff. I've replaced the distributer cap, plugs, wires, etc and fuel pump seems to be fine. There has been about 6 of us completely stumped. Maybe someone has an idea? I'm a plug short of doing a make it run dance!
This ad is not displayed to registered or logged-in members.
Register your free account today and become a member on Mustang Forums!
purelce is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2013, 07:04 AM   #2
mjr46
Wal-mart lube/tire tech
 
mjr46's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Vehicle: 85 mustang
Location: West Virginia
Posts: 29,905
Default

this is the 5.0 section, not mustang ii section, thread moved
__________________

Quote:
Originally Posted by dudegirl View Post
Be polite and cordial when you talk to them, as pissing off the guys that can help you is seldom a good idea.
mjr46 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2013, 09:56 AM   #3
roystere
 
Join Date: Jul 2009
Vehicle: 1978 Mustang II Mach 1
Location: Tennessee
Posts: 15
Default

Technically, the 5.0 designation was first used in 1978.......
roystere is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2014, 10:33 PM   #4
tracyballard
2nd Gear Member

 
tracyballard's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Vehicle: 2002 Mustang GT
Location: Texas
Posts: 263
Default

carburetor problem? perhaps one of the jets got plugged. photos of the car would help. not with your problem, I just want to check it out.
__________________
2002 Mustang GT Deluxe Trim - MACH 1000 sound system with Sony CD Deck - Nitto NT555 275/40ZR17 tires all around on Bullitt wheels - MGW Short Throw Shifter - Ford Racing 4.10 rear gears - Custom 8 Ball Shift Knob - Accel Super Coil (yes, just one, that's how cool I am)
tracyballard is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2014, 02:49 PM   #5
purelce
 
Join Date: Aug 2013
Vehicle: 1978 Ford Mustang II Mach 1
Location: washington
Posts: 4
Default

I should have updated, sorry! We figured out it was a loose ground wire!
Attached Images
File Type: jpg image.jpg (42.0 KB, 2 views)
purelce is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2014, 03:07 PM   #6
tracyballard
2nd Gear Member

 
tracyballard's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Vehicle: 2002 Mustang GT
Location: Texas
Posts: 263
Default

Quote:
Originally Posted by purelce View Post
I should have updated, sorry! We figured out it was a loose ground wire!
Actually, I assumed you had figured it out by now, I just wanted to see the car - I have a weakness for the Mustang II Mach 1's and cobras. I know, I should seek help.


And, I have to say, yours looks pretty sharp.

__________________
2002 Mustang GT Deluxe Trim - MACH 1000 sound system with Sony CD Deck - Nitto NT555 275/40ZR17 tires all around on Bullitt wheels - MGW Short Throw Shifter - Ford Racing 4.10 rear gears - Custom 8 Ball Shift Knob - Accel Super Coil (yes, just one, that's how cool I am)
tracyballard is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2014, 03:15 PM   #7
purelce
 
Join Date: Aug 2013
Vehicle: 1978 Ford Mustang II Mach 1
Location: washington
Posts: 4
Default

Thanks! She's my baby <3 I bought her last year from the original owners son - she's original everything except what I've went through and replaced under the hood, which was basically everything lol I have headers in storage I'm debating on putting on but I can't commit lol you definitely don't need help, because if you do then i need it too lolol
purelce is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2014, 03:15 PM
MustangForums
Ford Mustang




Paid Advertisement

 
 
 
Reply

Tags
1978, 5.0, hesitating, mach 1, stalling

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
New Sponsors
All times are GMT -5. The time now is 06:05 AM.

© Internet Brands, Inc.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company
Emails Backup