Stock Navigation to Shaker 1000 - MustangForums.com



S197 Shelby Section This section is for technical discussions pertaining specifically to the latest installment of the Shelby Mustangs; the Shelby GT, the CS6, and the awesome GT500.
Sponsored by:
Sponsored by:

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-21-2016, 04:22 AM   #1
latinheat1018
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2016
Location: Texas
Posts: 7
Default Stock Navigation to Shaker 1000

I bought a 2009 GT500 it came with the stock navigation system. However, I owned a 2008 with the shaker1000 system and I absolutely loved it. It wouldn't hurt me to part ways with the navigation in order to get the shaker1000 my question is what would I need to do so?
I have the subs and amplifiers from my old one and I can get a shaker1000 unit. Would this be a plug and play situation? Or is the wiring not present?
What are the differences between the sound systems in the car with the navigation and the car with the shaker1000?
Thank you for all the info.
latinheat1018 is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2016, 11:41 AM   #2
jz78817
4th Gear Member
 
jz78817's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Michigan
Posts: 1,325
Default

you would need a radio from a Shaker 1000 car, and run the power and audio wires to the rear subwoofer. you'll have to part with the navigation, I don't think you could get S1000 with nav.
jz78817 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2017, 09:07 AM   #3
gtfive
 
Join Date: Oct 2016
Location: Oklahoma
Posts: 9
Default

I've researched having a new Shaker 1000 with navigation installed in my 2012 GT500 at the dealer and it can be done for approximately $3800. I don't think I want one badly enough to pay that much.
Attached Thumbnails
Stock Navigation to Shaker 1000-dscn0116.jpg  
gtfive is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2017, 10:38 PM   #4
Gravydog316
1st Gear Member
 
Gravydog316's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Saskatchewan
Posts: 148
Default

Quote:
Originally Posted by gtfive
I've researched having a new Shaker 1000 with navigation installed in my 2012 GT500 at the dealer and it can be done for approximately $3800. I don't think I want one badly enough to pay that much.
Yeah factory stuff is ridiculously overpriced omg
...try getting a used one
Gravydog316 is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2017, 08:09 PM   #5
Menace
5th Gear Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Florida
Posts: 2,389
Default

I have my Shaker 1000 head unit from my 06 that I replaced with a Navigational unit... I'm not using it. Let me know if you're interested? Might help you piece together what you need.
Menace is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GT500 strut mount question ghunt S197 Handling Section 10 05-21-2016 07:13 PM
GT500 Navigation Unit OSUTX440 Parts For Sale 2 03-17-2016 07:25 PM
Different offset on one rim christianb592553 2005-2014 Mustangs 4 03-07-2016 08:00 PM
question about HID kits import slayer General Tech 0 02-22-2016 12:56 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:36 AM.