Search

Go Back   MustangForums.com > Search Forums
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Welcome to Mustang Forums!
Welcome to Mustang Forums.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Showing results 1 to 25 of 59
Search took 0.04 seconds.
Search: Posts Made By: JBeachstang11
Forum: 5.0L General Discussion 10-18-2014, 03:07 PM
Replies: 65
Views: 2,988
Posted By JBeachstang11
Man tell me about it. I've had a a few moments I...

Man tell me about it. I've had a a few moments I was going to sell the car or part it out. Getting to that point but I know I am right at the point of being able to enjoy it once this programming is...
Forum: 5.0L General Discussion 10-16-2014, 11:21 AM
Replies: 65
Views: 2,988
Posted By JBeachstang11
Thanks for that, much appreciated! ...

Thanks for that, much appreciated!



See this is what I wonder as well because it starts and sounds great until after a few mins then almost like it is switching to a different map (I'm still...
Forum: 5.0L General Discussion 10-15-2014, 05:28 PM
Replies: 65
Views: 2,988
Posted By JBeachstang11
LC-2 Wideband installed and calibrated. Ran...

LC-2 Wideband installed and calibrated.

Ran car from a cold start and wideband shows 18-22 AFR while Bin Ed 2012 dash is showing 12-14ish..

Car still began to smoke after 5 min.
Forum: 5.0L General Discussion 10-15-2014, 10:47 AM
Replies: 33
Views: 1,642
Posted By JBeachstang11
Good job on the Notch and congrats on new job,...

Good job on the Notch and congrats on new job, more pay and new 5.0!!:icon_steer:
Forum: 5.0L General Discussion 10-15-2014, 09:57 AM
Replies: 65
Views: 2,988
Posted By JBeachstang11
Fuel pressure is spot on using a test guage....

Fuel pressure is spot on using a test guage. Right at 40psi.

Car starts and runs fantastic for a couple mins then settles into a chunky smokey idle, that's when it begins to smoke. No smoke at...
Forum: 5.0L General Discussion 09-04-2014, 10:29 AM
Replies: 65
Views: 2,988
Posted By JBeachstang11
Well I appreciate all the help and tips you've...

Well I appreciate all the help and tips you've given so far orangepeel.

I haven't checked the fuel pressure yet, good point. It does have a new stock type regulator and PO swapped in 190lph pump...
Forum: 5.0L General Discussion 09-03-2014, 05:09 PM
Replies: 65
Views: 2,988
Posted By JBeachstang11
Finally got my build sheet from Ford. Turns out...

Finally got my build sheet from Ford. Turns out from what I can gather this car was an automatic car and at some point somebody swapped in the manual trans.

Now it has a manual computer and I know...
Forum: 5.0L General Discussion 08-08-2014, 05:13 PM
Replies: 65
Views: 2,988
Posted By JBeachstang11
I now it's been a mess. Only öld comp"...

I now it's been a mess.

Only öld comp" codes before I swapped were
Pulled codes eng off Key on and got..

15 rom test fail or power interrupt to memory
85 ecessive fuel pressure or flow,...
Forum: 5.0L General Discussion 08-07-2014, 02:26 PM
Replies: 65
Views: 2,988
Posted By JBeachstang11
Really have no idea at this point. New computer,...

Really have no idea at this point. New computer, new 02 sensors (old ones were coming apart), idle reset, even capped vacuum at pipe off intake, away from vac tree and still does it. Voltage good at...
Forum: 5.0L General Discussion 08-02-2014, 07:50 PM
Replies: 9
Views: 1,222
Posted By JBeachstang11
Old of course but I am interested to know if this...

Old of course but I am interested to know if this fixed your idle/running issues as I am replacing my computer this week to fix a surge/running problem. I've gone through the whole checklist on...
Forum: 5.0L General Discussion 08-01-2014, 03:54 PM
Replies: 65
Views: 2,988
Posted By JBeachstang11
Not sure what's going here but I've known the ECU...

Not sure what's going here but I've known the ECU was an A9P in my 5spd car but what I just noticed was the harness plug going into the ECU say A9P on it as well...

It's had a few owners, my tag...
Forum: 5.0L General Discussion 08-01-2014, 02:03 PM
Replies: 65
Views: 2,988
Posted By JBeachstang11
Checked continuity from MAF wiring back to...

Checked continuity from MAF wiring back to harness and doesn't appear to be any breaks at all.

Going by this test to check the resistance

http://www.myo-p.com/Ford-EEC/Main%20Frame.html
...
Forum: 5.0L General Discussion 08-01-2014, 08:43 AM
Replies: 65
Views: 2,988
Posted By JBeachstang11
Thank you sir!

Thank you sir!
Forum: 5.0L General Discussion 07-31-2014, 05:31 PM
Replies: 65
Views: 2,988
Posted By JBeachstang11
Could be, I really need to verify my numbers for...

Could be, I really need to verify my numbers for my injectors to calibrate everything.

New meter in and same shizz... Will run disconnected but once you hook it back up it just surges and stalls....
Forum: 5.0L General Discussion 07-31-2014, 12:39 PM
Replies: 65
Views: 2,988
Posted By JBeachstang11
Ok, a bit of a break through.. Removed EGR...

Ok, a bit of a break through..

Removed EGR and checked plate seal, all good. Also plugged all loose vacuum lines with caps as well as the bung on the manifold I was using for egr, which I didn't...
Forum: 5.0L General Discussion 07-30-2014, 08:55 PM
Replies: 65
Views: 2,988
Posted By JBeachstang11
Ok so I came across something while checking...

Ok so I came across something while checking through some diagrams, and something I completely missed. Also some special person spray painted my entire engine bay black including every wire and...
Forum: 5.0L General Discussion 07-30-2014, 05:35 PM
Replies: 65
Views: 2,988
Posted By JBeachstang11
Seriously.. Cleaned the 10 pin, even took out the...

Seriously.. Cleaned the 10 pin, even took out the recall/extension, modded the pins so they make contact.. still nothing

Checked the tank and fuel pump/sock all looks good. Couple things in bottom...
Forum: 5.0L General Discussion 07-30-2014, 03:12 PM
Replies: 65
Views: 2,988
Posted By JBeachstang11
No it doesn't hurt, as this is a great checklist....

No it doesn't hurt, as this is a great checklist. I'm actually working my through that as I have time. So thank you for thinking of it!

ECT and ACT sensors are good and functioning so they aren't...
Forum: 5.0L General Discussion 07-29-2014, 07:06 PM
Replies: 264
Views: 19,819
Posted By JBeachstang11
Been checkin out your thread.. Car looks down...

Been checkin out your thread.. Car looks down right sexy now!! Way to go!
Forum: 5.0L General Discussion 07-29-2014, 06:24 PM
Replies: 15
Views: 771
Posted By JBeachstang11
Good stuff man. Glad to hear you have it sorted...

Good stuff man. Glad to hear you have it sorted now!

I am in a similar boat with mine not wanting to idle at all and surges to beat hell if I hold to gas just enough to keep it running but from...
Forum: 5.0L General Discussion 07-29-2014, 06:03 PM
Replies: 65
Views: 2,988
Posted By JBeachstang11
Ha! Me too and it's my thread..:icon_dunce: ...

Ha! Me too and it's my thread..:icon_dunce:

So I cleaned the MAF with elec cleaner, swapped the ect sensor (another used one so I'll get new soon). Also near my ECT probe there are two harnesses...
Forum: 5.0L General Discussion 07-28-2014, 03:40 PM
Replies: 65
Views: 2,988
Posted By JBeachstang11
Replaced with new IAC and no real change, seems a...

Replaced with new IAC and no real change, seems a little better but still stalls and won't idle.

Pulled codes eng off Key on and got..

15 rom test fail or power interrupt to memory
85 ecessive...
Forum: 5.0L General Discussion 07-28-2014, 02:13 PM
Replies: 65
Views: 2,988
Posted By JBeachstang11
Right, from what I understand it's a range to be...

Right, from what I understand it's a range to be in, and also getting your wot volts proper.


"around 10.5 compression I have......" - Sorry I meant what computer Are you running A9L, A9P, A3M?...
Forum: 5.0L General Discussion 07-28-2014, 02:11 PM
Replies: 65
Views: 2,988
Posted By JBeachstang11
Definitely, thank you for the advice. I...

Definitely, thank you for the advice.

I reset the TPS to read .95 idle and 4.00v at WOT and it reads smoothly all the way up to 4.00 as you open it.

I checked the IAC plugged in and unplugged,...
Forum: 5.0L General Discussion 07-28-2014, 10:29 AM
Replies: 65
Views: 2,988
Posted By JBeachstang11
Thank you! Just seems this could also be...

Thank you! Just seems this could also be affecting my sputter at hard acceleration since all the ignition is new besides the coil which is fairly new, and this would affect wot readings and open loop...
Showing results 1 to 25 of 59

 
Forum Jump
Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
New Sponsors
All times are GMT -5. The time now is 05:11 AM.

© Internet Brands, Inc.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company
Emails Backup