Tapping noise from front console on startup - Page 3 - MustangForums.com

Go Back  MustangForums.com > Ford Mustang Tech > 2005-2014 Mustangs
Reload this Page >

Tapping noise from front console on startup

Notices
2005-2014 Mustangs Discussions on the latest S197 model Mustangs from Ford.

Tapping noise from front console on startup

Reply

 
 
 
Old 01-16-2012, 10:58 AM
  #21  
defiance
3rd Gear Member
 
defiance's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: South Carolina
Posts: 818
Default

I'd like to know the cost as well, or if this is possible to DIY.
defiance is offline  
Reply With Quote
Old 01-16-2012, 11:42 AM
  #22  
Menace
5th Gear Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Florida
Posts: 2,398
Default

This ticking noise happened every since I installed my new in-dash DVD/GPS. Based on that service manual it is accessible from the console area so I'm wondering if I did something to it with all the wires and extra junk from the GPS. Hm.
Menace is offline  
Reply With Quote
Old 01-16-2012, 12:03 PM
  #23  
bigherm00
1st Gear Member
 
bigherm00's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Greenville, Texas
Posts: 140
Default

I called the local parts dept. of Ford dealer and the blend door actuator from them is around $45. Local O'reilly's doesn't have a price, since they have to get it from Ford. I'll try to get mine this week sometime, and if I get to install it next weekend, I'll try to get plenty of pics to help out.. assuming it fixes my problem.
bigherm00 is offline  
Reply With Quote
Old 01-21-2012, 01:41 AM
  #24  
kenthicken
4th Gear Member
 
kenthicken's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Los Angeles, California
Posts: 1,276
Default

Mine did the same thing - blend door behind the dash. Car is under warranty, so I don't know the cost, but I have read that it does not take a lot of time to do yourself.
kenthicken is offline  
Reply With Quote
Old 07-30-2012, 08:39 PM
  #25  
SHOWPONY2010
1st Gear Member
 
SHOWPONY2010's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Nebraska
Posts: 102
Default

This sounds like my issue, but it is more of a loud clunking sound than a click - 3 days after my warranty expired I fired my car up (it isn't a daily driver and hadn't been driven in a week or so) and heard this clunk, clunk, clunk coming from my AC/Stero area. I tried to reproduce it, but wasn't able to until the next morning. It only does it after the car is idle for over 8 hours. I thought it was from the stero at first because I have had this old MP3 CD in the head unit for ever, but I took it out and powered everything off and it is still happening. Today was the first day that it didnt take over 8 hours idle to reproduce - as I fired my car up to leave work the noise wasn't there. after a few minutes I pulled out and turned my AC on and got the 3 clunks. Anyone have any idea what would be causing this? The dealer has already told me they'd have to charge me to look at it since the warranty is up, so I don't want to take it to those clowns. Any advise/suggestions would be appreciated! anyone fix this themselves any tips?
SHOWPONY2010 is offline  
Reply With Quote
Old 07-31-2012, 11:46 AM
  #26  
Menace
5th Gear Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Florida
Posts: 2,398
Default

Turn it to defrost, then after a few seconds switch it to off/AC... It might be the same problem with the control motors like the rest in the thread. I haven't bothered fixing mine because it still functions fine (just with the clicks) and it seems like it'll be a lot of tear down to get to them. I could be wrong but again as long as it functions fine I'm leaving it be.
Menace is offline  
Reply With Quote
Reply
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
bjdutch2005
2005-2014 Mustangs
10
03-24-2017 04:38 AM
ccdguy
5.0L (1979-1995) Mustang
1
09-19-2015 06:20 PM
robjh22
Suspension
0
09-08-2015 01:47 PM
Emblazoned
General Tech
0
09-03-2015 11:45 PM

Forum Jump

Thread Tools
Search this Thread
Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory