08 mustang gt stalling - MustangForums.com



2005-2014 Mustangs Discussions on the latest S197 model Mustangs from Ford.
Sponsored by:
Sponsored by:

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-14-2012, 07:43 PM   #1
ricstr03
Thread Starter
 
Join Date: May 2012
Location: texas
Posts: 3
Default 08 mustang gt stalling

I have an 2008 mustang gt, stalls on take off, but once past 3 grams she is off like a rocket, and also sometimes she cuts out, while i'm driving, i have done everything to try to figue this crap out, plus i'm getting terrible gas mileage, 230 miles to a tank, thats with 93 octane, i have changed out TB, changed out the mass flow air sensor, new plugs and boots, MSD boots, so i am putting top of the line into my stang, I have k& n CAI, performance pulleys, 62mm ford racing Throttle Body, SCT programmer, bigger throttle body custom tune on my tuner, someone even told me to change out the 02 sensors, did that too, just freak'n frustrating to put all this money out and no changes, if anybody has any ideas, let me know, thanks, oh yea, another thing, sometimes she don't want to start on first try....just had to throw that in there...thanks
ricstr03 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2012, 08:00 PM   #2
waykooljr
3rd Gear Member
 
waykooljr's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Texas
Posts: 568
Default

Have you changed the fuel filter?
waykooljr is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2012, 09:53 AM   #3
kevinmalec
5th Gear Member
 
kevinmalec's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Acworth, GA
Posts: 3,666
Default

Sorry to hear the issues you are experiencing....
Have you checked to make sure your ground wire is not loose in your engine compartment? Ground wires are located in front of the washer fluid resevoir.
Also, have you tested your battery and alternator?
In addition to the fuel filter (mentioned above), maybe a bad fuel pump or gunked up fuel lines.

Last edited by kevinmalec; 05-15-2012 at 10:01 AM.
kevinmalec is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2012, 05:33 PM   #4
Nuke
6th Gear Member
 
Nuke's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: PA to KY ('07) to IL ('09) to MS ('10) to FL ('11)
Posts: 16,186
Default

Some of the mods you've installed have been related to poor performance and idle issues, mainly the TB and the COPs. I'd probably go back as close to stock as possible and begin from there. Yeah, I mean stock tune and airbox, too. If it still stumbles then you know it wasn't your mods.
Nuke is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2012, 05:47 PM   #5
SpartaPerformance
4th Gear Member
 
SpartaPerformance's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Long Island, New York
Posts: 1,291
Default

No codes? When did it start, was after a performance tune?
SpartaPerformance is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2013, 07:25 AM   #6
ricstr03
Thread Starter
 
Join Date: May 2012
Location: texas
Posts: 3
Default

yes, I changed the filter, very first thing I've done
ricstr03 is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2013, 07:29 AM   #7
ricstr03
Thread Starter
 
Join Date: May 2012
Location: texas
Posts: 3
Default

its weird that you had post this, cuz now I am having electrical issues, went through 4 alternators so far, battery light is coming on at start but once I drive a few miles battery light goes off, I am going to check ground in the morning, is there more than that one ground that you described?
ricstr03 is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2013, 08:33 AM   #8
waykooljr
3rd Gear Member
 
waykooljr's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Texas
Posts: 568
Default

Holy thread revival!

Check your throttle body too, it may need a cleaning.
waykooljr is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2013, 09:06 AM   #9
moosestang
6th Gear Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Gainesville, FL
Posts: 11,278
Default

4 alternators? Where are you getting these alternators? I would only trust a PA performance alternator from amercian muscle. All the ones you get from autozone or discount auto are remanufactured stock alternators, which we all know suck!

Is this an auto or manual? Where did you get the replacement MAF sensor? Unless you got it from Ford, I'd go back to your stock one. Odds are there was nothing wrong with the stocker, but the ones on ebay or from autozone are junk.

I agree with going back to stock to rule out the tune. Who's tune, amercian muscle, brenspeed?

There is an engine ground at the top/middle of the firewall.

Under drive pulleys are probably responsible for your battery light and maybe your alternator problems. Not a big fan of under drive or over drive pulleys.

Last edited by moosestang; 01-03-2013 at 09:11 AM.
moosestang is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2013, 09:12 AM   #10
moosestang
6th Gear Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Gainesville, FL
Posts: 11,278
Default

What spark plugs?
moosestang is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rough Idle Issue HELP!!!!!!!!!! fdnyems19 5.0L (1979-1995) Mustang 2 08-13-2015 09:36 AM
Dirty Throttle Body? Idle / stalling issues stanngg 2005-2014 Mustangs 10 08-12-2015 03:43 PM
Need Help Diagnosing Have Codes (Confused) djbigskrilla 2005-2014 Mustangs 13 08-11-2015 12:59 PM
Just swapped motor exhaust want fit daytooday Motor Swap Section 2 08-11-2015 09:22 AM
Running Lean 01blackgtconv 4.6L (1996-2004 Modular) Mustang 2 08-10-2015 01:25 PM


Tags
05, 08, 2005, 2008, cut, ford, forum, gt, mustang, stall, stalling, stalls, start, takeoff, v6, wont

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:06 AM.