Notices
3.7L V6 S550 Tech 2015 - 2017 This section is for technical discussions pertaining specifically to the V6 variation of the 2015+ Ford Mustang.

Added CAI/TB/TB-S Mods, Getting Error Codes And Now Limp Mode

Old 07-09-2019, 11:44 PM
  #1  
suedestonn
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2019
Location: CA
Posts: 1
Default Added CAI/TB/TB-S Mods, Getting Error Codes And Now Limp Mode

I recently got a 2016 Mustang V6 and decided to add a Spectre CAI, BBK throttle body (73mm), and Airaid Poweraid TB spacer. (Only mods other than 18x9F/18x10R HRE wheels added.) Originally the TB and CAI were added, and immediately got error codes stating an air leak from the TB or inlet valves, as well as a high RPM code, to which the RPM's were at about 1300 in neutral. A week later I added a TB spacer (originally wanted to do all 3 at one time but the spacer wasn't available), but still getting the error codes. Took it to an auto shop but the only thing they could tell me was that the RPM's would go to normal if the AC was turned on. I took it out for a test drive today, and after about 7 miles and up to a speed of 60mph I got hit with the Limp Mode. I pulled over, shut her down, waited a bit, then drove home. I'll be taking it to a different auto shop in town, but wanted to know if anyone can give me some ideas of what the problem could/would be and what the solution would be.

Thank in advance,

Tom
suedestonn is offline  
Old 07-10-2019, 06:27 AM
  #2  
JimC
Moderator
 
JimC's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: North Carolina
Posts: 7,425
Default

The spacer isn't the cause of anything -- other than making your wallet lighter it doesn't do anything.

The throttle body could be the issue. The BBK caused lots of problems on the 2005-10 V6's. The CAI probably isn't the issue but could add to the BBK problems.

Pull the useless spacer and BBK throttle body and put your original throttle body back on and see if that fixes it. If it doesn't, then pull and replace the CAI.
JimC is offline  
Old 07-12-2019, 10:25 PM
  #3  
Tappeter
 
Tappeter's Avatar
 
Join Date: Jun 2019
Location: New York
Posts: 5
Default

Air leak likely at gasket where throttle body mounts. Make sure there is in fact a gasket installed. It should be a rubber ring inserted in a groove in intake manifold face. The gasket needs to seal 360 degrees. If it is damaged or not seated correctly, then fix or replace, they are pretty cheap, use an OEM gasket.
Tappeter is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
timfoster405
GT S197 General Discussion
7
06-29-2012 07:56 PM
drakefamily2
2005-2014 Mustangs
11
09-16-2011 03:43 PM
Royal Nes
V6 S197 General Discussion
12
11-20-2008 12:36 AM
opielab
V6 (1994-2004) Mustangs
4
07-23-2008 04:03 PM
Badazzelanore
4.6L V8 Technical Discussions
5
11-07-2007 03:23 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Added CAI/TB/TB-S Mods, Getting Error Codes And Now Limp Mode


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.