Transmission troubles - MustangForums.com



4.0L V6 Technical Discussions Any questions about engine, transmission, exhaust, tuners/CAI, or gearing can be asked here!
Sponsored by:
Sponsored by:

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-06-2012, 08:01 PM   #1
maxwellmurder
Thread Starter
 
maxwellmurder's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Pennsylvania
Posts: 13
Default Transmission troubles

so i just had T-lok and 4.10 gears installed. got my trinity tuner and BAMA custom tunes. now when i am at wide open throttle my car hits 4th gear and immediately drops back to 3rd. when i let off the pedal it shifts back to 4th and stays there. i have had 6 different versions of the 93 race tune from BAMA and still ahvent been able to sove this problem. can anyone help? has this happened to anyone else?
maxwellmurder is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2012, 01:12 AM   #2
2005Redfire6
6th Gear Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Acworth, GA
Posts: 12,260
Default

Sounds like an obvious tune issue....
2005Redfire6 is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2012, 06:02 AM   #3
maxwellmurder
Thread Starter
 
maxwellmurder's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Pennsylvania
Posts: 13
Default

I know it's a tune issue, I'm just wondering if I'm the only one with this issue, or is BAMA having trouble with the 2010 automatics. I'm just hoping maybe someone else had the same problem and might be able to point me towards a new tuning company or a solution.
maxwellmurder is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2012, 12:20 PM   #4
maxwellmurder
Thread Starter
 
maxwellmurder's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Pennsylvania
Posts: 13
Default

i uploaded the diablo 93 firm shift tune into my car. when i load the diablo tunes i have to adjust the axle ratio for my 4.10 gears. there is also an option for NOV adjust. i never paid any attention to it. so yesterday i looked up what it was and made adjustments accordingly. after the adjustments my daiblo tunes started giving me the shift issue. so i dialed the NOV back a little bit at a time until i no longer had the issue. I did the same thing with my BAMA 93 race tune that had been giving me problems. BOOM!! no problems at all. made about 6 1/4 mile passes on my favorite stretch of back road. nothing but smooth shifting!!!! I called Mike Wilson at BAMA this morning to make sure that the adjustments i made wont hurt anyting and he told me that it wouldnt. so i am happy to report PROBLEM SOLVED!!!!! I really really really appreciate the guys at BAMA and Diablosport for all the help and EXCELLENT customer support!!! I wont deal with any other tuning company. in fact when i need a dyno tune some time in the future i'm making the 6 hour drive from Pittsburgh to *gulp* dare i say it Philadelphia to have BAMA tune my car.
maxwellmurder is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
window tint issues? chrisdbassplayer 2010-current S197 Appearance Section 4 10-13-2015 07:53 PM
I should've known better ChampInSD 5.0L GT S550 Tech 13 10-02-2015 05:55 AM
Hi - Yes, I'm a gal and need help CS2007 General Tech 7 09-29-2015 08:38 PM
Need to rebuild the automatic transmission 1996 GT wraith777 General Tech 1 09-28-2015 11:49 AM


Tags
93, bama, problems, race, transmission, tune

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

All times are GMT -5. The time now is 01:32 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.