Dies @ Startup : IAC Again? - MustangForums.com

Notices
4.6L (1996-2004 Modular) Mustang Technical discussions on 1996-2004 4.6 Liter Modular Motors (2V and 4V) within.

Dies @ Startup : IAC Again?

Reply

 
 
 
Old 06-04-2007, 03:23 AM
  #1  
72MachOne99GT
2010 Blue Ball Award Recipient
Thread Starter
 
72MachOne99GT's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Eskimo Village, Indiana *No Igloo*
Posts: 7,907
Default Dies @ Startup : IAC Again?

Every now and then, perhaps once a month the car will die after starting it where the rpms climb initially, but then just plumet and the car does.

Tonight after work however, it would'nt stay running. I tried maybe 9-10 times, went back into work, got something to drink, came back out, and it started up on the first try.

I've had the IAC issues before, so I took it apart and cleaned the spring with WD 40 and it's not had a real issue in over a year now until today.

My question is, aside from the IAC *which is most likely is* what else could it be?

Again, the rpms rise up where they should, the car starts fine, but then just died much like before.

And is there a better fix than cleaning it out, OTHER THAN having to buy a new one?
72MachOne99GT is offline  
Reply With Quote
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
svfetter
5.0L (1979-1995) Mustang
9
10-05-2015 12:39 PM
guitarman376
4.6L (1996-2004 Modular) Mustang
0
09-30-2015 06:54 PM
4cylinderplus2
V6 (1994-2004) Mustangs
9
09-30-2015 06:26 PM
StalkerGT
5.0L (1979-1995) Mustang
13
09-25-2015 03:41 PM
lmurf60
4.6L (1996-2004 Modular) Mustang
1
09-24-2015 11:07 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Dies @ Startup : IAC Again?


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.