02 Gt starts then stalls with po340 code ?! - MustangForums.com

Go Back  MustangForums.com > Ford Mustang Tech > 4.6L (1996-2004 Modular) Mustang
Reload this Page >

02 Gt starts then stalls with po340 code ?!

4.6L (1996-2004 Modular) Mustang Technical discussions on 1996-2004 4.6 Liter Modular Motors (2V and 4V) within.

02 Gt starts then stalls with po340 code ?!

Reply

 
 
 
Old 04-03-2008, 10:13 AM
  #1  
secureintentions
1st Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Location: Wilkes Barre , PA
Posts: 144
Default 02 Gt starts then stalls with po340 code ?!

I just recently bought an 02 gt. After i've been driving it for a day or 2, Ive noticed that after I drive it its very hard to start. It will start then just die and stall immediatley. The only way to get it to start sometimes is to hit the gas while starting it. Also the check engine light came on and is showing po340 - camshaft position sensor faulty. We already replaced the sensor with a new one and it did not fix the problem. I have no idea whats wrong with it.. The dealer is going to try replacing the ECU but I dont think that will fix it either. Did I buy a lemon???????
secureintentions is offline  
Reply With Quote
Old 04-03-2008, 11:01 AM
  #2  
catch_15
2nd Gear Member
 
catch_15's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Lexington, KY
Posts: 268
Default RE: 02 Gt starts then stalls with po340 code ?!

Have your alternator tested. There's been a bunch of guys on here with the same problem and it was their alternator.
catch_15 is offline  
Reply With Quote
Old 04-03-2008, 12:23 PM
  #3  
99mustang38or46
1st Gear Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Indiana
Posts: 136
Default RE: 02 Gt starts then stalls with po340 code ?!

Yep check the alternator also maybe one of the cores in your battery went bad. I think that might cause it too!
99mustang38or46 is offline  
Reply With Quote
Old 04-03-2008, 03:31 PM
  #4  
BBZracing
1st Gear Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: NJ
Posts: 102
Default RE: 02 Gt starts then stalls with po340 code ?!

I agree with prior posts. It happened to me. I replaced two cam shaft sensors and the code kept coming back. After doing some research I saw that a bad alt could cause the cam sensors to throw that code. Got a new alternator and I was good to go!
BBZracing is offline  
Reply With Quote
Old 04-03-2008, 03:59 PM
  #5  
secureintentions
1st Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Location: Wilkes Barre , PA
Posts: 144
Default RE: 02 Gt starts then stalls with po340 code ?!

well the dealer is putting a new ecu in for me right now.. and its under warranty.. so im just gonna let them do that first. but if its still messed up after that, which im sure it will be, ill be getting a new alternator. Thanks guys! =)
secureintentions is offline  
Reply With Quote
Reply
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
bryan616fl
4.6L (1996-2004 Modular) Mustang
10
08-07-2018 09:31 PM
raleigh05GTO
New Member Area
5
09-04-2015 07:09 AM
5.0 kevo
5.0L (1979-1995) Mustang
6
09-03-2015 06:24 PM
jpplaw
4.6L V8 Technical Discussions
0
08-22-2015 09:29 PM
djbigskrilla
2005-2014 Mustangs
13
08-11-2015 12:59 PM

Forum Jump

Thread Tools
Search this Thread
Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory