Car has starting problems - MustangForums.com


4.6L (1996-2004 Modular) Mustang Technical discussions on 1996-2004 4.6 Liter Modular Motors (2V and 4V) within.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-20-2005, 07:52 AM   #1  
stangc83
3rd Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2005
Location:
Posts: 799
Default Car has starting problems

I have a 97 mustang gt. I am currently in iraq and am not completely sure what is wrong with my car. When my wife tries to start the car it wont turn over. It just clicks. After a few times it will eventually start and when it starts it starts just fine. I think that it might be the connection to the battery, or the connection the the soloniod on the starter. But someone else over there seems to think different. It is a manual so i think maybe the worst thing is that it might be the cable on my clutch. is there anyone wlse who has had this problem before
stangc83 is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2005, 10:14 AM   #2  
mrbmp
I ♥ Acer
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 221
Default RE: Car has starting problems

It cant be the clutch cable, the clutch switch is either full on or full off, no inbetween.
A clicking solenoid indicates low voltage at the solenoid, most likely bad battery connection like you said.
See if she can wiggle the batt terminals.
Does it turn over normal speed when it does turn over, or does it drag?
Could be a weak battery.
Autozone, advance etc will check it free.
Have her park on a hill whenever possible till its fixed.

Where is the car located?
Thanks for what you are doing over there and hope you get back safely.
mrbmp is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2005, 11:21 AM   #3  
099gt
2nd Gear Member
 
Join Date: Jan 2005
Location:
Posts: 277
Default RE: Car has starting problems

it could just be that the battery terminals on the battery r corroded that happend on my moms car if thats the case just clean them off with a wire brush and it shoudl be fine
099gt is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2005, 01:05 PM   #4  
YinYangStang
2nd Gear Member
 
Join Date: Mar 2004
Location:
Posts: 346
Default RE: Car has starting problems

Replace the Idle Air Control, it's only 40 bucks and it can cause this. Happened to my car, nothing but a click unless I hit the gas pedal, and eventually no starting whatsoever. Totally went away when I replaced the IAC
YinYangStang is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fuel pump not priming!! HELP drumhedd2005 2005-2014 Mustangs 2 08-13-2015 09:59 AM
FORD FRENZY!!! Milan Dragway-September 12th Milan Dragway Members Rides and Car Show Section 0 08-12-2015 03:43 PM
Hello Everybody Gregz New Member Area 6 08-11-2015 03:42 AM
351 losing electrical power 89blueslug General Tech 1 08-10-2015 07:20 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

All times are GMT -5. The time now is 12:44 AM.


© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands
We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.