no fuel (pump not working) - MustangForums.com


4.6L (1996-2004 Modular) Mustang Technical discussions on 1996-2004 4.6 Liter Modular Motors (2V and 4V) within.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-23-2014, 02:25 PM   #1  
Shampue
3rd Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2012
Location: Manitowoc, Wisconsin
Posts: 712
Default no fuel (pump not working)

Hello

Having trouble with my 01 GT.

There appears to be no fuel getting to the motor. With the key set to on, I get no fuel out the value on the fuel rail. Also, I do not hear the pump prime.

The fuse in the engine compartment is good (or at least looks good)

Can anyone shed some light on this or give me some suggestions on what else to look for?

Thank you

Last edited by Shampue; 03-23-2014 at 02:27 PM.
Shampue is online now   Reply With Quote
Old 03-23-2014, 06:07 PM   #2  
edwin108
2nd Gear Member
 
edwin108's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: New Jersey
Posts: 339
Default

Did you check if the inertia switch was tripped?
edwin108 is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2014, 06:16 PM   #3  
Shampue
3rd Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2012
Location: Manitowoc, Wisconsin
Posts: 712
Default

Quote:
Originally Posted by edwin108 View Post
Did you check if the inertia switch was tripped?
Yepper. It wasn't. I'm almost certain its the fuel pump. Its still so freaking cold here in Wisconsin I may try to take my mind off it till its warm enough to deal with
Shampue is online now   Reply With Quote
Old 03-23-2014, 07:08 PM   #4  
edwin108
2nd Gear Member
 
edwin108's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: New Jersey
Posts: 339
Default

Check out this thread, it has some wiring diagrams that you could use for troubleshooting.
edwin108 is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2014, 01:41 PM   #5  
Shampue
3rd Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2012
Location: Manitowoc, Wisconsin
Posts: 712
Default

Thanks, yeah I came across that thread after I posted. I appreciate the help. I'll post results when I am able to
Shampue is online now   Reply With Quote
Old 03-24-2014, 02:19 PM   #6  
Derf00
6th Gear Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: AZ
Posts: 11,156
Default

Pop the back seat out, find the connector for the fuel pump and direct wire it to a 12V source. If it fires up then it's not the pump and you'll have to trace it back.

If it's not the pump, the fuse is good and the inertia switch isn't tripped I'm going to go with a bad Fuel Pump Relay. You can test those too.
Derf00 is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2014, 10:44 AM   #7  
Shampue
3rd Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2012
Location: Manitowoc, Wisconsin
Posts: 712
Default

I'm looking at fuel pumps on Rockauto. They range from $40 to $400. Anyone suggest a quality replacement?

Thank you much
Shampue is online now   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dead fuel pump, transfer pump and fuel pump modular all at once! Design1795 Motor Swap Section 1 01-24-2017 10:38 PM
Dead fuel pump, transfer pump and fuel pump modular all at once! Design1795 New Member Area 6 08-24-2015 04:41 PM
fuel pump realy 1999350m General Tech 1 08-24-2015 07:06 AM
Fuel pump not priming!! HELP drumhedd2005 2005-2014 Mustangs 2 08-13-2015 09:59 AM
351 losing electrical power 89blueslug General Tech 1 08-10-2015 07:20 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

All times are GMT -5. The time now is 12:15 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.