Notices
4.6L General Discussion This section is for non-tech specific information pertaining to 4.6L (Modular) Mustangs built from 1996 to 2004.

Could this be my computer? or wiring harness? or What?

Old 04-02-2011, 03:03 PM
  #1  
Redstang88
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2011
Location: NJ
Posts: 18
Default Could this be my computer? or wiring harness? or What?

So here are the codes I got reading my ecu:
p1000 OBD-II Monitoring testing incomplete
p0442 Evaporative Emission Control System Leak Detected (small leak)
p0443 Evaporative Emission Control System Purge Control Valve Circuit
c3065 Couldn't find anything on this
p1451 EVAP Control System Canister Vent Solenoid Circuit Malfunction
p0135 Oxygen O2 Sensor heater Circuit Malfunction (Bank 1, Sensor 1)
p0141 O2 Sensor heater circuit Malfunction (Bank 1, Sensor 2)
p2461 Couldn't find anything on this
p0155 O2 Sensor Heater Circuit Malfunction (Bank 2, Sensor 1)
p0161 Oxygen O2 Sensor Circuit Low Voltage (Bank 2, Sensor 2)
p1409 EGR Vacuum Regulator Circuit Malfunction OR Electronic Vacuum Regulator Control circuit fault
B1698 Mirror Driver/Passenger Switch Circuit Short To Ground (its this code that makes me really think my computer went bad)
p0300 Random/multiple Cylinder Misfire Detected

Annnnd I've had a problem with this car for over a year already I replaced the intake manifold into a ford racing one because the stock one melted from the 8th injector catching on fire =/. My wiring harness was melted and wires splurged together causing the whole issue to begin with because for some reason my wiring harness had been resting on my headers why IDK?

I know its very rare for the computer to go bad in these stangs but is it possible? A new ECU cost around 800-1000 bucks and i cant get a used one since i got that anti theft key thing I just want some opinions before I buy the computer. Oh yeah its a 2000 mustang GT 5speed.

Thanks in advance!
Redstang88 is offline  
Old 04-02-2011, 03:45 PM
  #2  
Redstang88
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2011
Location: NJ
Posts: 18
Default

bump anyone? Help! lol
Redstang88 is offline  
Old 04-02-2011, 03:55 PM
  #3  
BraMas
5th Gear Member
 
BraMas's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Holland, MI
Posts: 4,634
Default

To me it looks like your EVAP system and O2's are shot
BraMas is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
jwog666
Pipes, Boost & Juice
6
01-07-2018 07:16 AM
Matt's 95 Stang
5.0L (1979-1995) Mustang
2
10-05-2015 07:16 AM
Dathan
V6 (1994-2004) Mustangs
4
10-05-2015 05:52 AM
breaking
Audio/Visual Electronics
5
10-02-2015 01:27 PM
ChampInSD
5.0L GT S550 Tech
13
10-02-2015 04:55 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Could this be my computer? or wiring harness? or What?


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.