Notices
4.6L General Discussion This section is for non-tech specific information pertaining to 4.6L (Modular) Mustangs built from 1996 to 2004.

96 GT skipping under throttle...

Old 05-31-2019, 07:25 PM
  #1  
Birdpwr
Thread Starter
 
Join Date: May 2019
Location: GA
Posts: 1
Default 96 GT skipping under throttle...

Hello all. I am new to the Mustang scene. I just purchased a 96 GT 5 speed. Miles unknown because the odo is broken (at 140K). Car is unmolested. So the issue is that it starts and idles fine. When under load, it skips as if it has a misfire all through the range. You can tell it is not under full power. If you gas it with the RPMs under 1700(ex: gas it at 25 MPH in 4th), it gives off a popping like a small backfire. I have not done anything to it yet, like change plugs/wires or fluids.
Also something else to note, while idling, I notice like a faint whistling sound...almost as if it were a vacuum but not sure. Any guesses? Thanks.
Birdpwr is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Smooth_J
Audio/Visual Electronics
1
01-15-2006 11:05 PM
shep987
GT S197 General Discussion
4
01-01-2006 02:44 PM
blue5.0stangGT
5.0L (1979-1995) Mustang
5
07-07-2005 08:00 PM
DaGGer
General Tech
2
06-07-2005 08:30 AM
TattooTears
General Tech
5
06-26-2004 02:51 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 96 GT skipping under throttle...


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.