hot start problem fixed, now a new issue!!!! - MustangForums.com

Go Back  MustangForums.com > Ford Mustang Tech > 5.0L (1979-1995) Mustang
Reload this Page >

hot start problem fixed, now a new issue!!!!

5.0L (1979-1995) Mustang Technical discussions on 5.0 Liter Mustangs within. This does not include the 5.0 from the 2011 Mustang GT. That information is in the 2005-1011 section.

hot start problem fixed, now a new issue!!!!

Reply

 
 
 
Old 08-28-2006, 01:52 PM
  #1  
gixxer1
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 31
Default hot start problem fixed, now a new issue!!!!

it was a bad computer, installed a reman. now when car is cold it intermittenly runs rough, misses, pops, and stalls, also ck. engine light flickers. seems to load up with fuel too. after holding throttle till engine light stays on bright to keep running the engine clears out . seems as if computer wireing or power short when cold. once warmed up it runs normal. getting fed up !!! seriously considering converting to carburator!!!!!the car is a 92 5.0 with edelbrock performer heads,compcams 512 lift ,1.6 roller rockers,24lbs injectors,75 mm maf meter,cold air intake, mac headers and adjustable fuel regulator............
gixxer1 is offline  
Reply With Quote
Old 08-28-2006, 03:25 PM
  #2  
7upedition
5th Gear Member
 
Join Date: May 2005
Location: Central New York
Posts: 3,850
Default RE: hot start problem fixed, now a new issue!!!!

somethings messes up with the intial startup loop, the car has an open and closed loop system for FI, when you start hte car and the engine is not warm yet it runs on predetermined settings, and then when its warm the t stat will open and the o2 sensors, MAF, etc. will determine a/f ratio and adjust accordingly, have you checked the IAC, checked TPS voltage, MAF sensor, base idle etc. Check out this link:

http://www.muscularmustangs.com/iac.php

7upedition is offline  
Reply With Quote
Old 08-28-2006, 03:30 PM
  #3  
88stangaruu
5th Gear Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Greenville SC
Posts: 2,317
Default RE: hot start problem fixed, now a new issue!!!!

http://www.aa1car.com/library/2003/us80312.htm\

Try going there dude. That helped me out more than once.


That .512 cam isnt going to run really nice and smooth. Alot of the popping or what not can be attributed to the idle on the cam.

What year is your car? Cause if its a 94-95 its not going to want to run right because those years, the computer dont like mods.
88stangaruu is offline  
Reply With Quote
Old 08-28-2006, 07:39 PM
  #4  
gixxer1
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 31
Default RE: hot start problem fixed, now a new issue!!!!

o.k. tp voltage is .96, iac is working. it idles fine when warmed up.maf is a pro m and the o2 sensors are 2 months old. i checked the power and grounds to the ecu. they all seem o.k. the engine almost shutts down as if someone is trying to unplug computer and replug it in........very frustrated. all my fusable links ck. out o.k. too........
gixxer1 is offline  
Reply With Quote
Old 08-29-2006, 10:27 PM
  #5  
gixxer1
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 31
Default RE: hot start problem fixed, now a new issue!!!!

just turned key to on pos.(run) before turning fully forward and heard fuel pump relay clicking,eec relay clicking, fuel pump constant run and coil sparking like crazy in distributor, (pulled wire off coil and arching to strut tower)what the ***???? this car is posessed..........anyone can you help!!!!!!!is my reman computer junk!!!!! someone help please this car is making me crazy!!!!!!!
gixxer1 is offline  
Reply With Quote
Old 08-30-2006, 05:36 PM
  #6  
gixxer1
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 31
Default RE: hot start problem fixed, now a new issue!!!!

can anyone help out with this????
gixxer1 is offline  
Reply With Quote
Reply
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
cvarner131
New Member Area
3
08-17-2015 07:38 AM
KEM Motorworks
5.0L (1979-1995) Mustang
20
08-14-2015 10:13 PM
djbigskrilla
2005-2014 Mustangs
13
08-11-2015 12:59 PM
HIS S-197
4.0L V6 Technical Discussions
1
08-10-2015 05:47 PM
Pain.
5.0L (1979-1995) Mustang
1
08-07-2015 10:48 PM

Forum Jump

Thread Tools
Search this Thread
Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory