Notices
5.0L (1979-1995) Mustang Technical discussions on 5.0 Liter Mustangs within. This does not include the 5.0 from the 2011 Mustang GT. That information is in the 2005-1011 section.

Need serious help!!!

Old 10-30-2006, 11:45 PM
  #1  
94 5.0
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 11
Default Need serious help!!!

I have a 94 5.0 and i cant get it to start unless i pull out the "resistor" I think thtas what it is. its pictured below once it is started and i put the resistor back in as soon as i rev up to 2000rpm the engine shuts off. It will run fine with out the resistor in place but when it hits about 3500rmp the engine just revs up extreamly fast with out going anywhere let me know what you think im tired of scratching my head.

[IMG]local://upfiles/34849/AD078BB1908C4A739C22173344F8FA91.jpg[/IMG]
94 5.0 is offline  
Old 10-30-2006, 11:45 PM
  #2  
samseed101
6th Gear Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Maine
Posts: 5,693
Default RE: Need serious help!!!

that's your spout connector. Have you messed with your timing lately?
samseed101 is offline  
Old 10-30-2006, 11:47 PM
  #3  
94 5.0
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 11
Default RE: Need serious help!!!

No i havent i was going to check the timing but am not shure what to set it at.
94 5.0 is offline  
Old 10-30-2006, 11:51 PM
  #4  
samseed101
6th Gear Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Maine
Posts: 5,693
Default RE: Need serious help!!!

I'd be curious to see what is happening to your timing when all of this is happening. First see what the base timing is (start engine without the spout connector in, check it, then shut it off.) Then I'd be curious to see what the computer is advancing the timing to with the connector is and with someone reving the engine a little. But if you can't even get it to start at all with the spout connector in, I'm guessing your timing is screwed.

Did you do anything to the balancer or the distributor lately that may cause this? When did this start happening? Was it all of a sudden or did something change to cause it to happen? Did it make any sound or anything at all to clue you in before it started happening?
samseed101 is offline  
Old 10-30-2006, 11:57 PM
  #5  
94 5.0
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 11
Default RE: Need serious help!!!

I changed the cap and roter to a msd as well as the coil but that was about 3 months ago. however this just happened suddenly one day it just took a little efort to start. while i was driving it shut off and started back up. the next day it wouldnt start at all.
94 5.0 is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
lovesilver
Members Mustangs
2
01-06-2016 07:08 AM
flash_xx
S197 Handling Section
14
10-16-2015 07:23 AM
mdj89
2005-2014 Mustangs
5
10-08-2015 09:16 PM
mungodrums
5.0L GT S550 Tech
7
10-07-2015 04:01 AM
MustangForums Editor
GT S197 General Discussion
1
09-03-2015 07:14 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Need serious help!!!


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.