Dumb question... - MustangForums.com

Notices
5.0L (1979-1995) Mustang Technical discussions on 5.0 Liter Mustangs within. This does not include the 5.0 from the 2011 Mustang GT. That information is in the 2005-1011 section.

Dumb question...

Reply

 
 
 
Old 11-04-2006, 04:04 PM
  #1  
mixedsignal
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 5
Default Dumb question...

I was reading the MSD forum, to help troubleshoot my prob...and got me curious. Could a loose or disconnected tach wire cause a car not to start? i read if you need a adaptor and its not connected properly it could cause this..being the msd ignition computer cant read the signal. But if you dont need a adaptor or whatever could it cause this?????
mixedsignal is offline  
Reply With Quote
Old 11-04-2006, 04:08 PM
  #2  
reduceallpain
2nd Gear Member
 
Join Date: Jul 2006
Location:
Posts: 342
Default RE: Dumb question...

Thats not a dumb question... A dumb question is.. Does my spoiler add 10 horsepower? I think i feel an improvment
reduceallpain is offline  
Reply With Quote
Old 11-04-2006, 05:46 PM
  #3  
nmerrill
5th Gear Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: San Antonio Tx
Posts: 2,271
Default RE: Dumb question...

I ran my MSD without a tach for a long time, i dont think that would casue it not to start. Check for a loose connection elsewhere, those boxes are touchy
nmerrill is offline  
Reply With Quote
Old 11-04-2006, 05:55 PM
  #4  
fourfivefour
3rd Gear Member
 
Join Date: Oct 2006
Location:
Posts: 510
Default RE: Dumb question...

Did the car ever run with the MSD?
fourfivefour is offline  
Reply With Quote
Old 11-05-2006, 03:28 AM
  #5  
mixedsignal
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 5
Default RE: Dumb question...

yeah the car ran fine with the MSD. Was just curious about this thats all. To me it seemed strange reading about how a disconnected tach wire will cause the car not to run, when your running a MSD ignition.
mixedsignal is offline  
Reply With Quote
Old 11-05-2006, 09:46 AM
  #6  
fourfivefour
3rd Gear Member
 
Join Date: Oct 2006
Location:
Posts: 510
Default RE: Dumb question...

You do not need the MSD tach adapter. Your tach will work without it. If the car wont start disconnect the MSD box and plug your coil back in and see if it will start. That is assuming you have the MSD installation harness that plugs between your coil and your factory harness. If the car starts with the MSD disconnected then the box or its wiring is bad. If it wont start after disconnecting the box you have other problems with the car not the box.
fourfivefour is offline  
Reply With Quote
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
toastintx64
Classic Mustangs (Tech)
1
08-29-2015 06:12 PM
Calizic
4.6L (1996-2004 Modular) Mustang
5
08-28-2015 02:46 PM
SCARFACE
SVT Forums
5
05-06-2004 06:12 PM
GT99GT
4.6L (1996-2004 Modular) Mustang
6
01-16-2004 03:40 AM
karma279
5.0L (1979-1995) Mustang
5
10-27-2003 08:18 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Dumb question...


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.