runs bad, but only in the rain?? - MustangForums.com


5.0L (1979-1995) Mustang Technical discussions on 5.0 Liter Mustangs within. This does not include the 5.0 from the 2011 Mustang GT. That information is in the 2005-1011 section.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-16-2006, 11:43 PM   #1  
GeraldineRyder
2nd Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2006
Location:
Posts: 204
Default runs bad, but only in the rain??

This week my car started runnin bad, but then it got better then bad then better, it is really pissing me off but the only thing i have realized is its flooding out but only when it rains. Can some one tell my why or at least where to start looking for a reason that its dooin this? and by the way its a 94 gt 5spd basically stock.
GeraldineRyder is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2006, 11:45 PM   #2  
Ninety5five0
5th Gear Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Katy, Texas
Posts: 3,311
Default RE: runs bad, but only in the rain??

YOu got a fender mount CAI ?
Ninety5five0 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2006, 11:46 PM   #3  
PRO50SC
The Rogue Mod
 
PRO50SC's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maryland Sucka's!!
Posts: 21,918
Default RE: runs bad, but only in the rain??

How old are the ignition parts. Take a spray bottle full of water, next time the weather is good, start the car and spray down the secondary ignitioin parts and see what happens.
PRO50SC is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2006, 11:46 PM   #4  
nitrous_bob
6th Gear Member
 
nitrous_bob's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: st clair shores MI
Posts: 6,028
Default RE: runs bad, but only in the rain??

cracked dizzy cap ? broken spark plug wire ?

my guess is spark for sure.
nitrous_bob is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2006, 11:49 PM   #5  
ZachW04Stang
5th Gear Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Westminster, MD
Posts: 4,343
Default RE: runs bad, but only in the rain??

Sounds like its time for new cap and wires. I'm guessing it can have trouble starting when its raining?
ZachW04Stang is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2006, 11:53 PM   #6  
AdderMk2
Banned
 
Join Date: Dec 2005
Location: Lil' Rhody
Posts: 22,376
Default RE: runs bad, but only in the rain??

my car runs weird when its wet out also.... but its a different kinda weird. My rolling idle is like 1800rpms, and when sitting still, its idles around 1300rpms

but only on wet days, so it cant be a vac leak
AdderMk2 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2006, 11:58 PM   #7  
BoostHappy84gt
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 13
Default RE: runs bad, but only in the rain??

I second PRO50. Spray down your wires with some water and watch the fireworks happen.
BoostHappy84gt is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2006, 11:58 PM   #8  
GeraldineRyder
2nd Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2006
Location:
Posts: 204
Default RE: runs bad, but only in the rain??

cap, rotor, plugs, wires, and coil are new. and about the fender mount cai no, i dont even have a cai yet. but my silencer box is removed. its acting like an injector is stuck open or something cause trying to let it idle it wants to stall then trying to baby it aruound it acts like its flooded then you give it hell and it runs fine.
GeraldineRyder is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2006, 12:12 AM   #9  
BoostHappy84gt
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 13
Default RE: runs bad, but only in the rain??

a vacuum leak would cause rough idle and bogging out but once you get into the higher rpms it would start running normal again. Check your rubber lines once over and i do mean check them, they can be very deceiving. Also, how close are your plug wires to one another? I know there new but if your spark is strong enough it will jump wires.
BoostHappy84gt is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2006, 02:01 AM   #10  
blackcrow_75
 
Join Date: Nov 2006
Location:
Posts: 12
Default RE: runs bad, but only in the rain??

here is an easy way to find a vac leak buy a can of carb cleaner start the car on a clear day and spray it aroung the intake man and vac lines and see if it rev up or dies if it dont rev up or dies no vac leakes than try this pull the cap off spray some wd 40 in the cap wipe it out with a paper towel and let dry and see if that fix the prob could be getting moisture in the cap
blackcrow_75 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Spark Plug Change 2007StangV6 2005-2014 Mustangs 30 01-28-2016 06:09 PM
Car died while driving... StalkerGT 5.0L (1979-1995) Mustang 13 09-25-2015 02:41 PM
Weird electrical/battery issue?? Mobiusone stang 2005-2014 Mustangs 7 09-07-2015 08:46 PM
03 V6 Mustang Ticking Noise Emblazoned General Tech 0 09-03-2015 10:45 PM
Best Place To Run Power Wire/Firewall '08 cbird1177711 2005-2014 Mustangs 3 09-02-2015 08:51 PM


Tags
46, b16, bad, car, crap, gt, horrible, mustang, poorly, rain, raining, rains, rough, running, runs, wires

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

All times are GMT -5. The time now is 08:13 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.