thought i found short, was WRONG - MustangForums.com

Go Back  MustangForums.com > Ford Mustang Tech > 5.0L (1979-1995) Mustang
Reload this Page >

thought i found short, was WRONG

5.0L (1979-1995) Mustang Technical discussions on 5.0 Liter Mustangs within. This does not include the 5.0 from the 2011 Mustang GT. That information is in the 2005-1011 section.

thought i found short, was WRONG

Reply

 
 
 
Old 01-16-2007, 09:13 PM
  #1  
telsonman
3rd Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2006
Location: Northeast GA
Posts: 617
Default thought i found short, was WRONG

so i thought i found the short in my speedo cluster on my 87 GTthat was keeping the illumination from working. i found the dimmer switch heating up like crazy and blowing fuses. well, i just replaced it, the new one doesn't blow fuses, however, the instrument illumination still doesnt work. i'm guessing that i just need a new speedo cluster, or a bulb is blown. any ideas or help???

thanks,
jeff
telsonman is offline  
Reply With Quote
Old 01-16-2007, 09:38 PM
  #2  
mattdel
6th Gear Member
 
mattdel's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Spfld, MA
Posts: 9,240
Default RE: thought i found short, was WRONG

the speedo cluster has about 20 bulbs, pretty impossible for them all to not work. the back of the cluster has a printed circuit board kinda thing, but thin and flexible. probably burnt a circuit in the leads to that.
mattdel is offline  
Reply With Quote
Old 01-16-2007, 09:40 PM
  #3  
mattdel
6th Gear Member
 
mattdel's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Spfld, MA
Posts: 9,240
Default RE: thought i found short, was WRONG

lemme ask ya, do the a/c controls light up? if not, there is a loose wire behind the radio on our foxes that for some reason, will turn the dash lights on and off when shorted.
mattdel is offline  
Reply With Quote
Old 01-16-2007, 09:58 PM
  #4  
wine_maker
2nd Gear Member
 
Join Date: Oct 2006
Location:
Posts: 151
Default RE: thought i found short, was WRONG

could be the headlight switch too >>> test meter <<<< a must on electric sh*t

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
controls dem to brightfor dash lights
wine_maker is offline  
Reply With Quote
Old 01-16-2007, 10:47 PM
  #5  
telsonman
3rd Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2006
Location: Northeast GA
Posts: 617
Default RE: thought i found short, was WRONG

no, the A/C lights DO NOT light up. what do i do now??? i have an aftermarket head unit too.
telsonman is offline  
Reply With Quote
Old 01-16-2007, 11:01 PM
  #6  
mattdel
6th Gear Member
 
mattdel's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Spfld, MA
Posts: 9,240
Default RE: thought i found short, was WRONG

check behind the radio for loose wires. i guarantee that is your problem. any wires not connected to anything, make sure they are taped off good.
mattdel is offline  
Reply With Quote
Old 01-17-2007, 12:18 AM
  #7  
telsonman
3rd Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2006
Location: Northeast GA
Posts: 617
Default RE: thought i found short, was WRONG

ok, i'll get on that tomorrow and let you know what i find.
telsonman is offline  
Reply With Quote
Reply
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
drfister
2005-2014 Mustangs
11
05-03-2018 10:38 PM
Mr. D
Off Topic
833
06-19-2016 02:04 AM
Jwoolsey08
New Member Area
11
10-02-2015 08:42 AM
whatsup62
5.0L GT S550 Tech
1
09-03-2015 01:38 PM
AMAlexLazarus
AmericanMuscle.com
0
09-02-2015 08:59 AM

Forum Jump

Thread Tools
Search this Thread
Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory