Starting problem when warm - Page 3 - MustangForums.com


5.0L (1979-1995) Mustang Technical discussions on 5.0 Liter Mustangs within. This does not include the 5.0 from the 2011 Mustang GT. That information is in the 2005-1011 section.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-22-2007, 12:30 PM   #21  
89GT351
1st Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky
Posts: 67
Default RE: Starting problem when warm

That's what I tought a 1 year old ICM failed so soon??? the starter is old it was onoriginal 5.0L and then I installed it on 351W when I did the swap it worked fine back then I guess it had enough. So, I should replace the starter and wrap the starter with some kind of a heat shield and see if that will fix it?
89GT351 is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2007, 12:35 PM   #22  
89GT351
1st Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky
Posts: 67
Default RE: Starting problem when warm

Thanks, for the info. I think I will stop by the parts storeon the way home pick up a starter. I will let you all know if it fixed it.
89GT351 is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2007, 12:41 PM   #23  
bamaroxz
2nd Gear Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Houston, TX
Posts: 195
Default RE: Starting problem when warm

While the starter is off, wrap the headers with a roll of exhaust wrap. Get the metal bands sold seperate. I thought the wrap I bought had the bands. Used some high temp panduit bands (plastic) I got from work and they lasted about 2 months and the wrap was dangling under my car unraveling, looked pretty bad, I had people stopping me telling me I had s*** hanging.
bamaroxz is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2007, 09:42 PM   #24  
89GT351
1st Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky
Posts: 67
Default RE: Starting problem when warm

I finally got some free time and replaced the starter and the problem is gone, it fires right up with no problems hot or cold. Thanks everyone for help
89GT351 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
P0320 - Bucking when warm - HELP! bryan616fl 4.6L (1996-2004 Modular) Mustang 10 08-07-2018 09:31 PM
Sputtering low RPM when engine warms ShaneB26154 4.6L (1996-2004 Modular) Mustang 34 05-15-2016 09:30 AM
Alternator problem? jjwinel78 V6 (1994-2004) Mustangs 1 08-17-2015 03:34 PM
1989 starting problems, engine won't turn over. KEM Motorworks 5.0L (1979-1995) Mustang 20 08-14-2015 10:13 PM
Need Help Diagnosing Have Codes (Confused) djbigskrilla 2005-2014 Mustangs 13 08-11-2015 12:59 PM


Tags
50, 7018, 7274, 94, bad, clicks, gt, heatsink, icm, mustang, parts, problems, relay, starter, starting, symptoms, warm

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

All times are GMT -5. The time now is 01:03 PM.


© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands
We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.