i need help - MustangForums.com

Notices
5.0L (1979-1995) Mustang Technical discussions on 5.0 Liter Mustangs within. This does not include the 5.0 from the 2011 Mustang GT. That information is in the 2005-1011 section.

i need help

Reply

 
 
 
Old 03-14-2009, 03:15 PM
  #1  
lx5.0
2nd Gear Member
Thread Starter
 
lx5.0's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: el paso tx
Posts: 457
Default i need help

ok so i just finished installing the gt40 intake and i had to pull the distribuator to insatall and now i tried to restab it and followed the steps on the tech article, and i started my car and it started and could also hear it was not in timing correctly so i shut it off and tried to restab it again and nothing i try to start car now and it wont start it just cranks what do i do
lx5.0 is offline  
Reply With Quote
Old 03-14-2009, 04:05 PM
  #2  
lx5.0
2nd Gear Member
Thread Starter
 
lx5.0's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: el paso tx
Posts: 457
Default

so i went back to check it again and i noticed i forgot to put the tie down screw on so i put it on and car starts and i leave it idleing for a while then turn it off and i try to start it again and nothing it just cranks could this mean i have a bad tfi
lx5.0 is offline  
Reply With Quote
Old 03-14-2009, 04:34 PM
  #3  
mjr46
D.R. THE PATHETIC DORK
 
mjr46's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: West Virginia
Posts: 30,809
Default

have you set timing with a light and with spout out??
mjr46 is offline  
Reply With Quote
Old 03-14-2009, 04:37 PM
  #4  
camaroeater
4th Gear Member
 
camaroeater's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Phoenix, AZ
Posts: 1,219
Default

your dizzy is probably off, you need to locate top dead center (tdc). Id would do a search on how to do this procedure or maybe someone will chime in and tell you.
camaroeater is offline  
Reply With Quote
Old 03-14-2009, 05:17 PM
  #5  
OnyxCobra
6th Gear Member
 
OnyxCobra's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Rochester, NY
Posts: 8,467
Default

Stabbing the distributor isn't that easy, I did everything exactly like the writeup said and mine was still off a tooth. By using a timing light i was able to figure out which way the disty was off and was able to remove and correct it. You'll know pretty easily when it's right.
OnyxCobra is offline  
Reply With Quote
Old 03-14-2009, 05:48 PM
  #6  
lx5.0
2nd Gear Member
Thread Starter
 
lx5.0's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: el paso tx
Posts: 457
Default

well i took the tfi to get checked at autozone and they said it was bad so i got another one bolt it on and car started and i shut it off again and try to start again and same thing, no start just crank could something be burning the tfi
lx5.0 is offline  
Reply With Quote
Old 03-14-2009, 07:27 PM
  #7  
lx5.0
2nd Gear Member
Thread Starter
 
lx5.0's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: el paso tx
Posts: 457
Default

i dont know what it is this is weird i start the car and then i turn it off and try it again and nothing just cranks i already took the coil to get check and it was good dont know what it could be the car was working fine before i did the whole switch over to the intake mani

Last edited by lx5.0; 03-14-2009 at 09:42 PM.
lx5.0 is offline  
Reply With Quote
Old 03-14-2009, 09:42 PM
  #8  
lx5.0
2nd Gear Member
Thread Starter
 
lx5.0's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: el paso tx
Posts: 457
Default

anybody have an idea what it can be
lx5.0 is offline  
Reply With Quote
 
 
 


Thread Tools
Search this Thread
Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.