coil resistance - MustangForums.com


5.0L (1979-1995) Mustang Technical discussions on 5.0 Liter Mustangs within. This does not include the 5.0 from the 2011 Mustang GT. That information is in the 2005-1011 section.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-25-2009, 01:27 PM   #1  
ryan_89_mustang
4th Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Location: Canada
Posts: 1,217
Default Random misfire Problem

Alright I am still trying to figure out my random miss and i measured the coil. Haynes says says it should be between .8 and 1.6 ohms between the small terminals and I got .4 would this cause a slight miss?

Last edited by ryan_89_mustang; 05-27-2009 at 10:03 AM.
ryan_89_mustang is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2009, 07:19 PM   #2  
ryan_89_mustang
4th Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Location: Canada
Posts: 1,217
Default

alright that wasn't it. I am really getting fed up with this problem. when the car is first started it sounds good and does not seem to have a miss and if it does it is only a very slight one. After it is running for a few minutes it starts to misfire more the hotter the car gets. Anyone have any ideas?
ryan_89_mustang is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2009, 10:02 AM   #3  
ryan_89_mustang
4th Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Location: Canada
Posts: 1,217
Default

Alright when the car is started from sitting overnight it idles fine and sounds great. The warmer it gets the worse it sounds and idles. It doesn't even reach full operating temperature and it misfires at idle a lot. What does this sound like for it to be temp related? Also the faster I accelerate the more it smooths out.

Last edited by ryan_89_mustang; 05-27-2009 at 10:05 AM.
ryan_89_mustang is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2009, 07:10 PM   #4  
PJC Racing
3rd Gear Member
 
PJC Racing's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Florida
Posts: 836
Default

Could be the stator / vain rotor. Look in the distributor for rust color and tiny metal flakes.
PJC Racing is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2009, 07:13 PM   #5  
84conversion50
2nd Gear Member
 
84conversion50's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: New Mexico
Posts: 449
Default

my stator is full of rust and works fine.
84conversion50 is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2009, 07:20 PM   #6  
ryan_89_mustang
4th Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Location: Canada
Posts: 1,217
Default

Quote:
Originally Posted by PJC Racing View Post
Could be the stator / vain rotor. Look in the distributor for rust color and tiny metal flakes.
I see slight corrosion doesn't look heavy enough to be a problem.
ryan_89_mustang is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2009, 03:34 PM   #7  
ryan_89_mustang
4th Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Location: Canada
Posts: 1,217
Default

Alright i was playing with it a bit today. The TPS was a little high so i brought it down a little bit but that didn't change anything. I really don't know what i can check next or how to check it. Anyone have and ideas i can try?
ryan_89_mustang is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2009, 04:58 PM   #8  
ryan_89_mustang
4th Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Location: Canada
Posts: 1,217
Default

edited

Last edited by ryan_89_mustang; 05-28-2009 at 05:06 PM.
ryan_89_mustang is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2009, 06:10 PM   #9  
ALMOST STOCK
4th Gear Member
 
ALMOST STOCK's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Calif
Posts: 1,903
Default

Quote:
Originally Posted by ryan_89_mustang View Post
Alright i was playing with it a bit today. The TPS was a little high so i brought it down a little bit but that didn't change anything. I really don't know what i can check next or how to check it. Anyone have and ideas i can try?
Have you tried asking Jrichker, or possibly Joel5.0
ALMOST STOCK is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2009, 07:27 PM   #10  
ryan_89_mustang
4th Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Location: Canada
Posts: 1,217
Default

yeah i am going to pop over to sbftech i think.
ryan_89_mustang is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Labor Day Weekend Special Granatelli Sales GT S197 General Discussion 5 03-25-2016 08:01 PM
Labor Day Weekend Special Granatelli Sales The New S550 2015-2017 Mustang 5 12-27-2015 06:28 PM
MSD 2 Step Rev Limiter firehorse02 Parts For Sale 1 11-16-2015 11:28 AM
2001 V6 Sixer4Life New Member Area 4 09-28-2015 07:05 AM
Will not fire up Wombatnation 5.0L (1979-1995) Mustang 12 09-13-2015 09:16 PM


Tags
03, 1987, 50, 89, checking, cobra, coil, ford, forums, ignition, mach, mustang, resistance, specifications, values

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

All times are GMT -5. The time now is 07:39 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.