timing ???? - MustangForums.com

Notices
5.0L (1979-1995) Mustang Technical discussions on 5.0 Liter Mustangs within. This does not include the 5.0 from the 2011 Mustang GT. That information is in the 2005-1011 section.

timing ????

Reply

 
 
 
Old 12-07-2009, 01:42 PM
  #1  
1988TTOP
4th Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2008
Location: nw ohio
Posts: 1,556
Default timing ????

i havent been on here in a long time and i am having a problem with the stang not having throttle response and if u get in the gas hard it will back fire though the carb i have rest the timing i dont know how many times hasn't done anything when u set the timing do u set it off the circle or the 90 on the top of the pointer
1988TTOP is offline  
Reply With Quote
Old 12-07-2009, 01:50 PM
  #2  
jkrum10238
2nd Gear Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: NJ
Posts: 370
Default

i set mine of the pointer not the circle....idk for sure
jkrum10238 is offline  
Reply With Quote
Old 12-07-2009, 02:17 PM
  #3  
1988TTOP
4th Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2008
Location: nw ohio
Posts: 1,556
Default

thats what i thought but wanted to double check
1988TTOP is offline  
Reply With Quote
Old 12-07-2009, 04:03 PM
  #4  
zebo87
2nd Gear Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: virginia
Posts: 215
Default

yeah set it to the pointer. also when was the last time you did a full tune up, cap, rotor, plugs, wires. could be time.
zebo87 is offline  
Reply With Quote
Old 12-07-2009, 04:14 PM
  #5  
1988TTOP
4th Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2008
Location: nw ohio
Posts: 1,556
Default

about 5 miles ago i have tried everything i can think of
1988TTOP is offline  
Reply With Quote
Old 12-07-2009, 08:35 PM
  #6  
lxman1
4th Gear Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Louisville, Ky.
Posts: 1,326
Default

Try using a timing light. Much more accurate than a mark in the block.

You said carb, so I am thinking an accelerator pump problem. You need to see if both pumps are pushing fuel thru the discharge nozzles when opening the throttle.
lxman1 is offline  
Reply With Quote
Old 12-07-2009, 09:29 PM
  #7  
1988TTOP
4th Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2008
Location: nw ohio
Posts: 1,556
Default

fuel is comein out of both i am thinkin bout tryin a smaller carb
1988TTOP is offline  
Reply With Quote
Old 12-08-2009, 06:13 PM
  #8  
1988TTOP
4th Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2008
Location: nw ohio
Posts: 1,556
Default

bump.....
1988TTOP is offline  
Reply With Quote
Old 12-08-2009, 07:59 PM
  #9  
90notch_5.0
 
90notch_5.0's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Texas
Posts: 15
Default

Originally Posted by lxman1 View Post
Try using a timing light. Much more accurate than a mark in the block.

You said carb, so I am thinking an accelerator pump problem. You need to see if both pumps are pushing fuel thru the discharge nozzles when opening the throttle.
+1^
I have a 750dp and works good (mechanical secondary). I'am almost sure something is wrong with your carb.
90notch_5.0 is offline  
Reply With Quote
Old 12-08-2009, 08:23 PM
  #10  
1988TTOP
4th Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2008
Location: nw ohio
Posts: 1,556
Default

i have been using a timing light and like i said i have fuel coming out of discharge nozzles
1988TTOP is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: timing ????


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.