93 mustang electrical problems - MustangForums.com

Go Back  MustangForums.com > Ford Mustang Tech > 5.0L (1979-1995) Mustang
Reload this Page >

93 mustang electrical problems

Notices
5.0L (1979-1995) Mustang Technical discussions on 5.0 Liter Mustangs within. This does not include the 5.0 from the 2011 Mustang GT. That information is in the 2005-1011 section.

93 mustang electrical problems

Reply

 
 
 
Old 12-09-2009, 03:44 PM
  #1  
bigjohnson2344
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2009
Location: ga
Posts: 14
Default 93 mustang electrical problems

I have a 93 mustang gt and i changed my heater core and put everything back together and then i tried it out and everything worked fine, then i hooked my fog lights up to a toggle switch and some wires started smoking under the hood , i checked all of the fuses and one was blowed ,i replaced and it is still dead, only thing that works is my door locks, is the another fuse under the hood blown or what could be the problem?
bigjohnson2344 is offline  
Reply With Quote
Old 12-09-2009, 05:16 PM
  #2  
lxman1
4th Gear Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Louisville, Ky.
Posts: 1,326
Default

Sounds like you smoked a fusible link coming off of the starter solenoid.
lxman1 is offline  
Reply With Quote
Old 12-10-2009, 12:35 PM
  #3  
bigjohnson2344
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2009
Location: ga
Posts: 14
Default

Does the fusible have a wire on each side hooked on the hot side of the solenoid if so i checked it with a test light and both sides are hot, any more ideas?
bigjohnson2344 is offline  
Reply With Quote
Old 12-10-2009, 05:23 PM
  #4  
lxman1
4th Gear Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Louisville, Ky.
Posts: 1,326
Default

There are a couple of them on the battery cable side of the solenoid.
What else is not working?
lxman1 is offline  
Reply With Quote
Old 12-10-2009, 06:19 PM
  #5  
bigjohnson2344
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2009
Location: ga
Posts: 14
Default

only thing on the inside that is working is the door locks
bigjohnson2344 is offline  
Reply With Quote
Old 12-11-2009, 01:44 PM
  #6  
bigjohnson2344
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2009
Location: ga
Posts: 14
Default

I got the car running it was a broke wire on the fusible link, now the black wire coming out of the headlight switch is smoking and my blinkers are not working but the head lights still work.
bigjohnson2344 is offline  
Reply With Quote
Old 12-11-2009, 03:41 PM
  #7  
Tony71502
5th Gear Member
 
Tony71502's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Pittsburgh
Posts: 2,459
Default

When I did my heater core I pinched a wire when I reinstalled the dash. Caused a short and drained my battery.

You may have fumbled something over near the fuse box.
Tony71502 is offline  
Reply With Quote
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
FD725
4.6L V8 Technical Discussions
3
08-23-2015 07:43 AM
KEM Motorworks
5.0L (1979-1995) Mustang
20
08-14-2015 11:13 PM
drumhedd2005
2005-2014 Mustangs
2
08-13-2015 10:59 AM
daytooday
Motor Swap Section
2
08-11-2015 10:22 AM
89blueslug
General Tech
1
08-10-2015 08:20 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 93 mustang electrical problems


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.