Random miss 1989 GT hatch - MustangForums.com


5.0L (1979-1995) Mustang Technical discussions on 5.0 Liter Mustangs within. This does not include the 5.0 from the 2011 Mustang GT. That information is in the 2005-1011 section.
Sponsored by:
Sponsored by:

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-11-2014, 06:19 PM   #1
5.0sicness
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2013
Location: Nevada
Posts: 28
Default Random miss 1989 GT hatch

Hey guys so I just replaced the tfi control module as it went out on me last week, with an accel high performance tfi I also put a msd cap and rotor on now it fires up and runs great except now I have this random miss I could go a day with out it missing or sometimes it will miss two or three times on my 15 min drive to work. Any ideas why? Is there something I could have missed or messed up when changing these parts. I did mark the distributor and made sure it went back where it was when doing the fti control module. Please any help would be greatly appreciated
5.0sicness is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2014, 09:48 AM   #2
5.0sicness
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2013
Location: Nevada
Posts: 28
Default

Anyone? Please this is driving me nuts and it's embarrassing to to drive...
5.0sicness is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2014, 10:44 PM   #3
mjr46
D.R. THE PATHETIC DORK
 
mjr46's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: West Virginia
Posts: 30,783
Default

check plugs and wires for arcing, mist with a spray bottle and look for arcing
mjr46 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2014, 01:35 AM   #4
5.0sicness
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2013
Location: Nevada
Posts: 28
Default

I've tried that no visible arc, it's not like a normal miss as if I had a split boot or worn wire. It could run all day and not do it but then all the sudden out of nowhere it will drop out and come back like the engine died for a split second... Rather violent, Thank you for replying I really appreciate it.
5.0sicness is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2014, 06:55 AM   #5
mjr46
D.R. THE PATHETIC DORK
 
mjr46's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: West Virginia
Posts: 30,783
Default

replace the pip/stator in the distributor
mjr46 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2014, 07:28 AM   #6
88 orangepeel notch
6th Gear Member
 
88 orangepeel notch's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Wisconsin
Posts: 5,062
Default

You said you marked dizzy when you pulled it, and got it close on install, but have you checked with a light yet?

EDIT: Never mind this post, reread your third post and I jumped the gun.

Last edited by 88 orangepeel notch; 02-13-2014 at 07:31 AM.
88 orangepeel notch is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2014, 12:16 PM   #7
5.0sicness
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2013
Location: Nevada
Posts: 28
Default

Ok I'll try the stator next thanks everyone for taking time to help me out..
5.0sicness is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The super moon with an eclipse twist coming to a sky near you tonight HRnB Off Topic 24 10-08-2015 12:12 AM
Starting a new project....could use some input. Matt's 95 Stang 5.0L (1979-1995) Mustang 2 10-05-2015 07:16 AM
Bad cylinder? Dathan V6 (1994-2004) Mustangs 4 10-05-2015 05:52 AM
04 Mach 460 system, Installed Aftermarket HU, No Highs/Tweeters breaking Audio/Visual Electronics 5 10-02-2015 01:27 PM
I should've known better ChampInSD 5.0L GT S550 Tech 13 10-02-2015 04:55 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

All times are GMT -5. The time now is 09:19 PM.