89 5.0 fuel pump problems? - MustangForums.com



5.0L (1979-1995) Mustang Technical discussions on 5.0 Liter Mustangs within. This does not include the 5.0 from the 2011 Mustang GT. That information is in the 2005-1011 section.
Sponsored by:
Sponsored by:

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-21-2014, 11:25 PM   #1
l3ata
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2014
Location: Bc
Posts: 2
Default 89 5.0 fuel pump problems?

So today car died well driving I've been smelling fuel past couple days look underneath line was off the fuel filter hooked it back up still won't start when i turn the car one click i dont hear the fuel pump start put a tester up to it and its reading 5v? Any ideas?
l3ata is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2014, 01:23 AM   #2
bluebeastsrt
6th Gear Member
 
bluebeastsrt's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Jersey
Posts: 11,542
Default

Check voltage at the FP relay (under the driver seat) and inertia switch. (In trunk) should be about 12 volts.
bluebeastsrt is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2014, 07:46 AM   #3
l3ata
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2014
Location: Bc
Posts: 2
Default

Where exactly is the one in the trunk?
l3ata is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2014, 10:09 AM   #4
Boss_Hotrod
5th Gear Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: NC
Posts: 2,160
Default

Behind the taillight paneling. Remove the phillips screws on the driver's side and youll see it. Little black box with a red push button on top.
Boss_Hotrod is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dead fuel pump, transfer pump and fuel pump modular all at once! Design1795 Motor Swap Section 1 01-24-2017 10:38 PM
EFI to CARB conversion problem, running like a PIG..vacuum problem? YoungStangsMan 5.0L (1979-1995) Mustang 15 09-05-2015 07:01 PM
Dead fuel pump, transfer pump and fuel pump modular all at once! Design1795 New Member Area 6 08-24-2015 04:41 PM
1992 Summer Edition - Wont start! labudski 5.0L (1979-1995) Mustang 2 08-24-2015 07:23 AM
Fuel pump not priming!! HELP drumhedd2005 2005-2014 Mustangs 2 08-13-2015 09:59 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:34 PM.