New Exhaust and Now My car is Slow? - MustangForums.com

5.0L General Discussion This section is for non-tech specific information pertaining to 5.0L Mustangs.

New Exhaust and Now My car is Slow?

Reply

 
 
 
Old 08-03-2010, 03:42 PM
  #1  
jmonda
2nd Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Location: Missouri
Posts: 284
Default New Exhaust and Now My car is Slow?

I was excited to pick up my car today and my excitement turned to frustration as my car runs like crap now.

I have a 90 lx automatic 5.0 The car ran fairly strong I felt for a complete stock. Today I took it in to the exhaust shop and had this installed.
bbk shorty headers
bbk offroad h pipe
flowmaster american thunder catback

Now my car has not torque at all I it is 99 degrees out and it will not even spin a tire in drive. In addition to this I took it out on the highway and it took forever just to get up to 80 mph it is running slower than my 99 grand am. It just feels so bogged down. The tach is bouncing all the time especially at idle. Does anyone have any idea what the heck this could be? Any help is appreciated.

Good news is it sounds good.
jmonda is offline  
Reply With Quote
Old 08-03-2010, 04:46 PM
  #2  
jmonda
2nd Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Location: Missouri
Posts: 284
Default

Nevermind I went out to check things out and noticed hey I only had 5 spark plugs hooked up. So I drove it for about 15 miles on 5 plugs hooked the other three up and wow now we are talking.
jmonda is offline  
Reply With Quote
Old 08-03-2010, 04:50 PM
  #3  
badlx87
2nd Gear Member
 
badlx87's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Illinois
Posts: 452
Default

lol glad you got it fixed. It didn't make sense. I'd complain to the shop that installed it for you.
badlx87 is offline  
Reply With Quote
Old 08-03-2010, 06:23 PM
  #4  
jmonda
2nd Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Location: Missouri
Posts: 284
Default

Originally Posted by badlx87 View Post
I'd complain to the shop that installed it for you.
I called the shop and the guy apologized and offered to come hook up the wires I was afraid because I did not take them off and did not want to screw up firing order but I noticed the wires were progressively shorter so I hooked them up that way. Started er up and she purrs like a lion.
jmonda is offline  
Reply With Quote
Old 08-03-2010, 06:53 PM
  #5  
AdderMk2
Banned
 
Join Date: Dec 2005
Location: Lil' Rhody
Posts: 22,376
Default

Originally Posted by jmonda View Post
I called the shop and the guy apologized and offered to come hook up the wires I was afraid because I did not take them off and did not want to screw up firing order but I noticed the wires were progressively shorter so I hooked them up that way. Started er up and she purrs like a lion.
you should still check the firing order anyway.

its 1-3-7-2-6-5-4-8
AdderMk2 is offline  
Reply With Quote
Old 08-03-2010, 06:56 PM
  #6  
jmonda
2nd Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Location: Missouri
Posts: 284
Default

Originally Posted by AdderMk2 View Post
you should still check the firing order anyway.

its 1-3-7-2-6-5-4-8
That is funny because I literally just came in from checking the firing order and everything is correct.
jmonda is offline  
Reply With Quote
Old 08-03-2010, 10:34 PM
  #7  
Bubba 95SN
4th Gear Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: N.C.
Posts: 1,893
Default

Firing order is counterclockwise...I had to
Bubba 95SN is offline  
Reply With Quote
Old 08-03-2010, 10:50 PM
  #8  
Superbender
1st Gear Member
 
Superbender's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Long Island NY
Posts: 109
Default

When I first read this I thought for sure they broke a plug when they did the header install,glad it worked out for you
Superbender is offline  
Reply With Quote
Old 08-03-2010, 10:52 PM
  #9  
Soldier GT
6th Gear Member
 
Soldier GT's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: MO/ Born and raised in Louisiana
Posts: 10,696
Default

Originally Posted by jmonda View Post
I was excited to pick up my car today and my excitement turned to frustration as my car runs like crap now.

I have a 90 lx automatic 5.0 The car ran fairly strong I felt for a complete stock. Today I took it in to the exhaust shop and had this installed.
bbk shorty headers
bbk offroad h pipe
flowmaster american thunder catback

Now my car has not torque at all I it is 99 degrees out and it will not even spin a tire in drive. In addition to this I took it out on the highway and it took forever just to get up to 80 mph it is running slower than my 99 grand am. It just feels so bogged down. The tach is bouncing all the time especially at idle. Does anyone have any idea what the heck this could be? Any help is appreciated.

Good news is it sounds good.
That's pretty much the same exhaust setup I have. I bet it sounds mean on that 5.0.. congrats
Soldier GT is offline  
Reply With Quote
Old 08-03-2010, 11:06 PM
  #10  
mjr46
D.R. THE PATHETIC DORK
 
mjr46's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: West Virginia
Posts: 30,809
Default

no offense...but what kinda shop does such work and after the install didn't notice how **** poor the car was running/ idling??? X that clueless place off your list
mjr46 is offline  
Reply With Quote
Reply
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
msavoia23
4.6L (1996-2004 Modular) Mustang
12
07-07-2018 01:08 PM
Goldenpony
2005-2014 Mustangs
14
08-19-2015 09:46 PM
92 5.0stang
5.0L (1979-1995) Mustang
4
08-13-2015 07:46 AM
Milan Dragway
Members Rides and Car Show Section
0
08-12-2015 04:43 PM
Itstbrown
V6 (1994-2004) Mustangs
1
08-09-2015 04:49 AM

Forum Jump

Thread Tools
Search this Thread
Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory