AZ emission issue need help - MustangForums.com



Arizona Regional Chapter Chapter President: PHX8839

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-23-2016, 03:20 PM   #1
scooter3
4th Gear Member
Thread Starter
 
scooter3's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Arizona
Posts: 1,145
Exclamation AZ emission issue need help

Long story short, my 03 will not pass emissions although it has passed all prior years up to this year. Supercharged, no cats and cams. Car has a new tune due to the cam install. Was told there is nothing in the tune that would keep it from passing. Az requires 4 of the 5 monitors to read to pass. Both catalyst and EGR monitors are not ready even though I have driven the car close to 600 miles in every driving situation possible so I have met all drive cycles. I have even gone so far as putting the stock H pipe back in. Anyone out there that can help? Car has been sitting for 3 months and can't even enjoy it due to this.
scooter3 is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2016, 03:19 AM   #2
Cattivo
 
Join Date: Nov 2016
Location: Arizona
Posts: 2
Default

I live in Sierra Vista; we don't do emissions testing down here.
Cattivo is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2016, 12:32 AM   #3
scooter3
4th Gear Member
Thread Starter
 
scooter3's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Arizona
Posts: 1,145
Default

Quote:
Originally Posted by Cattivo View Post
I live in Sierra Vista; we don't do emissions testing down here.
Um....thanks for the info. but that really does not help me.
scooter3 is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2016, 08:55 PM   #4
dusman59
 
dusman59's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Arizona
Posts: 42
Default

Cats not ready either wire problem or not up to temp. EGR might not ever show up as pass as some vehicles its a NA test.
dusman59 is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2016, 09:26 AM   #5
scooter3
4th Gear Member
Thread Starter
 
scooter3's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Arizona
Posts: 1,145
Default

Quote:
Originally Posted by dusman59 View Post
Cats not ready either wire problem or not up to temp. EGR might not ever show up as pass as some vehicles its a NA test.
Cats have never read, but EGR has always been good. Only recently have both not set. Started after a cam install and new tune. According to state regs I need one or the other to set in order to pass. All other 3 monitors are good to go.
scooter3 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:39 AM.