ford tach hook up - MustangForums.com


Classic Mustangs (Tech) Technical discussions about the Mustangs of yester-year.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-22-2017, 08:55 AM   #1
barrylink
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2017
Location: Alberta
Posts: 22
Default ford tach hook up

i replaced the points system and put in a ford duraspark 11 , now my tach is messed up so i wondered if anyone has the proper tach connection Schematic for this configuration?
barrylink is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2017, 08:59 AM   #2
barrylink
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2017
Location: Alberta
Posts: 22
Default



this is the wiring schematic, now what led do i use to go to the tach?
barrylink is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2017, 05:32 PM   #3
fastbackford351
Foghorn Leghorn
 
fastbackford351's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: I reside in a near constant state of amazment.
Posts: 2,650
Default

Oof. What kind of tachometer is it?


Ford wires their tach as part of the circuit instead of reading across it like Brand X and aftermarket tachs. I also was running the DSII setup in my 67 and I wound up running new wires separately from the factory harness. That schematic you have there isn't gonna cut it as far as wiring a classic factory tach goes.

Here is a link

Last edited by fastbackford351; 02-22-2017 at 05:36 PM.
fastbackford351 is online now   Reply With Quote
Old 02-23-2017, 09:15 AM   #4
barrylink
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2017
Location: Alberta
Posts: 22
Default

I am running a Factory tach, so mi need to know where i need to run the lead that usually goes to the coil. The ground is no trouble but the other lead is my concern as I'm not sure where it must go to? on the duraspark 11. the factory tach only has the two leads..
barrylink is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2017, 09:37 AM   #5
fastbackford351
Foghorn Leghorn
 
fastbackford351's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: I reside in a near constant state of amazment.
Posts: 2,650
Default

I sold the fastback so I can't check it for absolute certainty but looking at the schematic I posted it looks like one side goes to the negative side of the coil and the other goes to the distributor.
fastbackford351 is online now   Reply With Quote
Old 03-19-2017, 08:00 AM   #6
barrylink
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2017
Location: Alberta
Posts: 22
Default

I found out I have to use a adapter to use factory tach, thanks to a guy that rebuilds them to work with msd ignition...
barrylink is offline   Reply With Quote
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:35 AM.