Search



Go Back   MustangForums.com > Ford Mustang Tech > 5.0L (1979-1995) Mustang
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

5.0L (1979-1995) Mustang Technical discussions on 5.0 Liter Mustangs within. This does not include the 5.0 from the 2011 Mustang GT. That information is in the 2005-1011 section.

Sponsored by Weld Racing


Welcome to Mustang Forums!
Welcome to Mustang Forums.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-03-2008, 08:04 PM   #1
Bullitt91
2nd Gear Member

 
Join Date: Feb 2008
Vehicle: 1991 Ford Mustang LX
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 178
Send a message via AIM to Bullitt91
Exclamation wont start help!

since my tranny had been making all sorts of noise shifting i have parked it and got a beater... i went to start my stang yesterday and the battery was dead. i charged the battery and started it. it ran ok for a few min and then it started to run like ****, backfired a few times and quit then wouldnt start again. this was at night and i had my hood light unplugged so i could see if any of my wires were arching...well i found a plug wire arching on my ac line and my MSD blaster coil was throwing sparks everywhere! i tried to fire it up again after i put another coil on it but it would just crank nothing else...fuel pump relay wouldnt come on wot relay wouldnt come on. All the dash lights were ok execpt for the cel. it was really dim. i took the cover off my fuel pump relay and pressed the plunger down and my pump came on i tried to start it and it did run while i had my finger on the relay. i quit for the day and came out the next evening and now it just cranks even when it has fuel. wtf is going on?
This ad is not displayed to registered or logged-in members.
Register your free account today and become a member on Mustang Forums!
__________________

too much to list!
http://www.youtube.com/watch?v=i329ppFJNRE
http://www.youtube.com/watch?v=n0bED22iizU&feature=related
Bullitt91 is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2008, 08:46 PM   #2
Bullitt91
2nd Gear Member

 
Join Date: Feb 2008
Vehicle: 1991 Ford Mustang LX
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 178
Send a message via AIM to Bullitt91
Default

i tried another computer with the same results. anyone have an idea?
__________________

too much to list!
http://www.youtube.com/watch?v=i329ppFJNRE
http://www.youtube.com/watch?v=n0bED22iizU&feature=related
Bullitt91 is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2008, 08:52 PM   #3
IEATZ28GT
 
Join Date: Jul 2008
Location:
Posts: 49
Default

im kinda having the same problem but with out all the sparking and stuff i have fuel but no spark and i had my ignition box tested(good) and i just replaced my voltage regulator
__________________
84 mustang GT
670 holly
under pulleys
BBK headers pypes high flow cats and x pipe custom flowmaster
lowering springs
IEATZ28GT is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2008, 09:13 PM   #4
Bullitt91
2nd Gear Member

 
Join Date: Feb 2008
Vehicle: 1991 Ford Mustang LX
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 178
Send a message via AIM to Bullitt91
Default

any of your relays dead?
__________________

too much to list!
http://www.youtube.com/watch?v=i329ppFJNRE
http://www.youtube.com/watch?v=n0bED22iizU&feature=related
Bullitt91 is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2008, 09:14 PM   #5
IEATZ28GT
 
Join Date: Jul 2008
Location:
Posts: 49
Default

no the nutral safety relay maybe but other than that nothing else
__________________
84 mustang GT
670 holly
under pulleys
BBK headers pypes high flow cats and x pipe custom flowmaster
lowering springs
IEATZ28GT is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2008, 09:23 PM   #6
Bullitt91
2nd Gear Member

 
Join Date: Feb 2008
Vehicle: 1991 Ford Mustang LX
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 178
Send a message via AIM to Bullitt91
Default

sometimes i have to throw it in N to start but that doesnt explain my problem now.. thanks.. anyone else have any info? im dyin here lol
__________________

too much to list!
http://www.youtube.com/watch?v=i329ppFJNRE
http://www.youtube.com/watch?v=n0bED22iizU&feature=related
Bullitt91 is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2008, 09:27 PM   #7
bagellord
 
Join Date: May 2008
Vehicle: 1992 Ford Mustang LX Convertable
Location: AL
Posts: 28
Default

Do you actually have spark, you should be getting fuel, but are you getting compression? Could bad gas be causing all this or could the pump/pump relay be messed up?
__________________
92 Ford Mustang LX Convertable 5.0 Auto
Was in bad shape. New fender, trunk lid, and a paint job fixed it right up. New spark plugs and dizzy helped too. Now onto the bolt on's...
bagellord is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2008, 09:33 PM   #8
Bullitt91
2nd Gear Member

 
Join Date: Feb 2008
Vehicle: 1991 Ford Mustang LX
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 178
Send a message via AIM to Bullitt91
Default

i replaced the pump relay but the problem is that none of my relays are powering up and i do have spark.
__________________

too much to list!
http://www.youtube.com/watch?v=i329ppFJNRE
http://www.youtube.com/watch?v=n0bED22iizU&feature=related
Bullitt91 is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2008, 10:29 PM   #9
Bullitt91
2nd Gear Member

 
Join Date: Feb 2008
Vehicle: 1991 Ford Mustang LX
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 178
Send a message via AIM to Bullitt91
Default

anyone else? im really stumped here
__________________

too much to list!
http://www.youtube.com/watch?v=i329ppFJNRE
http://www.youtube.com/watch?v=n0bED22iizU&feature=related
Bullitt91 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 07:35 AM   #10
mjr46
Wal-mart lube/tire tech
 
mjr46's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Vehicle: 85 mustang
Location: West Virginia
Posts: 29,910
Default

Quote:
Originally Posted by Bullitt91 View Post
anyone else? im really stumped here
so why don't you stop throwing parts at it and properly troubleshoot it???...first grab a can of spray start and spray a little in the TB....does it briefly fire up???...if so you have a fuel system prob....I assume the battery is fully charged?? cranks fast but won't start right??.......anyway if it fires on ether, test for fuel pressure, if none, grab a test light and check for power at the relay under the seat = fp relay , you should have power to the pump from relay briefly when key is switched on and while cranking, if none you need to make sure the ecm is seeing a PIP signal from the tfi and commanding the windings in on the relay to engauge the relay.....make sure you have no blown fuses either, you should have power on one of the heavier wires to the fp relay at rest =koeo.....and power on one of the smaller wires for the relay windings, ecm controls the ground side of the windings....
__________________

Quote:
Originally Posted by dudegirl View Post
Be polite and cordial when you talk to them, as pissing off the guys that can help you is seldom a good idea.
mjr46 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 07:35 AM
MustangForums
Ford Mustang




Paid Advertisement

 
 
 
Reply

Tags
1986, 1995, mustang, quit, start, troubleshoot, wont

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CAR DIED WONT START!!! HELP ASAP JayBanion 5.0L (1979-1995) Mustang 18 05-08-2009 10:53 PM
Car wont start help! 2000NoviGT 4.6L (1996-2004 Modular) Mustang 11 10-10-2007 03:36 PM
91 Just died on the road... Now wont start.. Help! AJJ90GT 5.0L (1979-1995) Mustang 32 04-06-2006 06:15 PM
Car Wont Start. Help Please PipsBlackStang General Tech 12 03-11-2006 02:37 PM
Engine rebuild - car wont start - HELP Please draco529 5.0L (1979-1995) Mustang 15 03-09-2006 01:09 PM

Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
New Sponsors
All times are GMT -5. The time now is 12:58 AM.

© Internet Brands, Inc.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company
Emails Backup