Shaker 500 won´t play any CD´s?!!?? - MustangForums.com



2005-2014 Mustangs Discussions on the latest S197 model Mustangs from Ford.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-16-2006, 04:57 PM   #1  
J.P
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 10
Default Shaker 500 won´t play any CD´s?!!??

Hi,
new to the forum, but heard that this was the place for problem solving!!

My problem is that my Shaker 500, is not reading any cd´s at all, not even bought ones. Just says "bad disc", after taking ages trying to read the cd (strangely without any whurring noises from the unit itself, as if it isn´t working/spinning the cd at all).

I have tried with good quality cd-r, and bought cd´s but it doesn´t work with any of them.

Now, I have had the "bad disc" problem before, but then it was just a simple reload and it would work fine after that and it never took this long for it to decide that the disc was "bad". There was also a whurring type of noise from the unit, like it was actually spinning the cd, which now is not present at all. Also it does not allow me to change cd during this process, which it used to.

This is somewhat worrying. Are there any actions or possible button pushing from my part that would help or re-engage the unit? Has it had it?

Any info appreciated.

Thanks,
J.
J.P is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2006, 05:38 PM   #2  
Feng Houzi
3rd Gear Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: California
Posts: 784
Default RE: Shaker 500 won´t play any CD´s?!!??

Mine has only not read mp3 discs when i change back to them... does that read ok? if i change to disc two and then back to disc one and it is mp3, then it will do that bad disc thing. Other than that, my shaker 500 seems to get hung up sometimes... to the point tht it won't do anything, whatever buttons i push, it takes a few minutes for it to catch up and do the task. Im upgrading real soon!
Feng Houzi is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2006, 05:42 PM   #3  
hammeron
6th Gear Member
 
hammeron's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Nicely done
Posts: 11,796
Default RE: Shaker 500 won´t play any CD´s?!!??

Yes, I believe your Shaker has had it......your dealer will
replace under warranty....
-

Quote:
ORIGINAL: J.P

Hi,
new to the forum, but heard that this was the place for problem solving!!

My problem is that my Shaker 500, is not reading any cd´s at all, not even bought ones. Just says "bad disc", after taking ages trying to read the cd (strangely without any whurring noises from the unit itself, as if it isn´t working/spinning the cd at all).

I have tried with good quality cd-r, and bought cd´s but it doesn´t work with any of them.

Now, I have had the "bad disc" problem before, but then it was just a simple reload and it would work fine after that and it never took this long for it to decide that the disc was "bad". There was also a whurring type of noise from the unit, like it was actually spinning the cd, which now is not present at all. Also it does not allow me to change cd during this process, which it used to.

This is somewhat worrying. Are there any actions or possible button pushing from my part that would help or re-engage the unit? Has it had it?

Any info appreciated.

Thanks,
J.
hammeron is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2006, 06:34 PM   #4  
Saleen302
I ♥ Acer
 
Join Date: Oct 2006
Location: Your Darkest Nightmares
Posts: 120
Default RE: Shaker 500 won´t play any CD´s?!!??

There's a TSB on the CD players. I had mine replaced because it would tell me "Bad Disk," eject out CDs and skip a lot.
Saleen302 is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2006, 07:36 PM   #5  
RCT06GT
3rd Gear Member
 
Join Date: May 2006
Location:
Posts: 807
Default RE: Shaker 500 won´t play any CD´s?!!??

Thank god my Shaker 500 is working to perfection. I hear all of these horror stories of people's Shaker 500's going bad.
RCT06GT is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2006, 07:50 PM   #6  
J.P
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 10
Default RE: Shaker 500 won´t play any CD´s?!!??

"TSB"??

So there is no simple way to reboot the stupid thing via software upgrade or similar?

The problem is that I have the car in England and from what I've heard, Ford needs the actual faulty player in order to replace it. Don't even now if dealers over here will have the correct tools to remove it. Are there any special tools involved?

Also I was told that the warranty was valid for me even though the car being in England, and from what I've gathered it is. Can anyone clarify 100%?
Hope it is, should be, but it wouldn't surprise me with my luck. That at least would just leave me the task of finding a Ford-garage who will agree to do the work under warranty.

Don't really wanna swap it out towards other headunit either as it has a to tendency look cheap and may scare away future buyers (my view). Although Satnav would be a welcome addition to the cabin.

Thanks,
J.
J.P is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2006, 03:44 PM   #7  
J.P
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 10
Default RE: Shaker 500 won´t play any CD´s?!!??

No one??
J.P is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2006, 04:10 PM   #8  
VaBeachMustang
1st Gear Member
 
Join Date: Oct 2006
Location:
Posts: 110
Default RE: Shaker 500 won´t play any CD´s?!!??

Mine is doing the same thing. Going to replace very soon.
VaBeachMustang is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2006, 06:32 PM   #9  
Saleen302
I ♥ Acer
 
Join Date: Oct 2006
Location: Your Darkest Nightmares
Posts: 120
Default RE: Shaker 500 won´t play any CD´s?!!??

Contact Ford on your situation and see what can be done.
Saleen302 is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2006, 07:45 PM   #10  
GT JIM
1st Gear Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Newport, RI
Posts: 129
Default RE: Shaker 500 won´t play any CD´s?!!??

Take it back to the dealer!
GT JIM is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
UPR Products Rockin the Lethal Performance Grille Delete Combo! Boostaddict Lethal Performance 0 10-01-2015 08:58 AM
UPR Products Rockin the Lethal Performance Grille Delete Combo! Boostaddict 3.7L V6 S550 Tech 2015 - 2017 0 10-01-2015 08:57 AM
Racer Appreciation Party at the NMRA World Finals nmra1965 Other Professional Racing 0 09-26-2015 10:46 AM
Pinion angle, poly bushings, 1 piece DS mtgldr S197 Handling Section 1 09-10-2015 09:43 PM
Steeda & Nitto Tire Testing NT555 G2 - Great Photos Inside!! [email protected] Steeda Autosports 0 09-08-2015 11:50 AM


Tags
2011, 500, bad, cd, cds, change, disc, disk, hung, mustang, reading, reboot, rebooting, shaker, shaker500

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

All times are GMT -5. The time now is 07:27 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.