HID problems... - MustangForums.com


4.6L General Discussion This section is for non-tech specific information pertaining to 4.6L (Modular) Mustangs built from 1996 to 2004.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-02-2012, 05:59 PM   #1
mustangmancp
5th Gear Member
Thread Starter
 
mustangmancp's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Missouri
Posts: 4,503
Default HID problems...

Ok so I've had these HIDs in my car for about a year now and have been having issues with them since i put em in and I'm just now getting tired of it lol.

1. When I flip my "brights" on it's my dims and vis versa...not really a problem just kinda annoying.

2. When I turn my headlights on sometimes the drivers side headlight doesn't come on, but after turning it on and off like twice it will come on? What could that be realated to?

Any input would be great...my dad's got my car at home while I'm at school and wants to get to work on it so I told him you guys could help me out!

Thanks boys!
mustangmancp is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 06:22 PM   #2
Aereon
5th Gear Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: SF Bay.
Posts: 3,035
Default

1. When I flip my "brights" on it's my dims and vis versa...not really a problem just kinda annoying.

Don't understand this question, if the headlights are dimming then it may be the ballasts since they regulate/convert current for the bulbs. If interior dome lights/dash lights are dimming you may be running a cheap kit thats drawing too much power through the lines to activate the magnet or the second bulb depending on how your high beams are setup.

2. When I turn my headlights on sometimes the drivers side headlight doesn't come on, but after turning it on and off like twice it will come on? What could that be realated to?

Possibly bad/failing igniter and or loose wires.
Aereon is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 06:23 PM   #3
jtb727
3rd Gear Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: AZ
Posts: 587
Default

With the Hi beams/low Beams I can't say.. Mine are just on.

But with the driver side not wanting to fire up, mine used to do it too.. go through check your grounds, and plugs.. mine turned out to be a plug that didnt completely "snap" over the little nipple, because the nipple allowed the fingers of the plug to slide upwards and become loose. So I had to do some massaging on the fingers with a pair of dikes to it would stay nice and tight.
jtb727 is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 06:26 PM   #4
mustangmancp
5th Gear Member
Thread Starter
 
mustangmancp's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Missouri
Posts: 4,503
Default

In the first question what I'm meaning is that when i flip my brights on and it shows it on my dash, its my dims, and when I turn my brights off, it goes to my high beams. Its like they're flip flopped.
mustangmancp is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 06:56 PM   #5
Aereon
5th Gear Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: SF Bay.
Posts: 3,035
Default

Quote:
Originally Posted by mustangmancp View Post
In the first question what I'm meaning is that when i flip my brights on and it shows it on my dash, its my dims, and when I turn my brights off, it goes to my high beams. Its like they're flip flopped.
thats because they are flip flopped, the kit you have is an international kit, the wires for your low beam and high beam will need to be swapped. Swap the two power wires on the blue plug and that should fix that issue.

For the flickering/not firing light, #2 still applies.
Aereon is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 07:37 PM   #6
StockD15b
4th Gear Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Fl
Posts: 1,392
Default

Quote:
Originally Posted by Aereon View Post
thats because they are flip flopped, the kit you have is an international kit, the wires for your low beam and high beam will need to be swapped. Swap the two power wires on the blue plug and that should fix that issue.

For the flickering/not firing light, #2 still applies.
^This +

+
get a relay harness.
StockD15b is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2003-2004 SVT Cobra Fog Light LED Bulbs! Plug & Play install! See Comparison Photos! Diode Dynamics Vendor For Sale / Group Buy Classifieds 4 11-28-2016 11:14 PM
Headlamp swap help kawiguy827 The New S550 2015-2017 Mustang 11 09-22-2015 10:52 AM
Weird electrical/battery issue?? Mobiusone stang 2005-2014 Mustangs 7 09-07-2015 08:46 PM
2013 GT500 GB/BS, 3,700K miles, All options except glass roof, 8yr/36k mile ESP inyadreems Mustangs For Sale 2 08-21-2015 09:10 AM
StangMods Mustang HID Kits $224.95 with Full Warranty stangmods.com Vendor For Sale / Group Buy Classifieds 121 03-09-2009 01:18 PM


Tags
01, 2012, ballast, convertible, firing, fordmustang, foxbody, hid, mustang, problems, sf

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:07 PM.