smoke????????????????? - MustangForums.com

SVT Forums

smoke?????????????????

Reply

 
 
 
Old 04-28-2008, 12:07 PM
  #1  
01gt03svt
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 3
Default smoke?????????????????

I have an 03 cobra with the normal mods 2.93 pulley and 4lb crank pulley, tune, and exhaust. Ive had the car for about 10 months with the exact mods with no problems. but 2months ago when i start the car. a decent amount of white smoke comes out of the exhaust and does every time i start it since. But after start up there is no more smoke. The car idles fine and runs like the day i baught it. Im just now been able to save up enough money to be able to get it fixed. I just wanted to see if any of you guy have some ideas of what could be causing this so i dont go spending the money on things that MIGHT be the cause. Any info is greatly appreciated.
01gt03svt is offline  
Reply With Quote
Old 04-28-2008, 12:26 PM
  #2  
mfj
Banned
 
Join Date: Aug 2007
Location: AZ
Posts: 2,463
Default RE: smoke?????????????????

that is normal to occur right at start up, and also, right when u get off the throttle after a WOT pull.... its just a little bit of oil entering the system from the "fresh air" return line of you pcv system. some of the cobra guys install "catch cans" or "oil separators" to address this problem.... not really a problem, but im sure u don't want oil going into ur intake... this is just normal "blow by" that occurs with forced induction vehicles...
mfj is offline  
Reply With Quote
Old 04-28-2008, 12:36 PM
  #3  
01gt03svt
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 3
Default RE: smoke?????????????????

thats good to hear that its not a problems. thanks for the info!
01gt03svt is offline  
Reply With Quote
Old 04-28-2008, 05:45 PM
  #4  
RuffCat
3rd Gear Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 609
Default RE: smoke?????????????????

Steeda sells them for about $60. They mount on your firewall and runs through your PVC hose.
RuffCat is offline  
Reply With Quote
Old 05-08-2008, 02:27 PM
  #5  
562cobra
5th Gear Member
 
562cobra's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Compton
Posts: 2,915
Default RE: smoke?????????????????

Same thing happens to mine. i've been told that its the valve seals. so its normal?
562cobra is offline  
Reply With Quote
Old 05-09-2008, 09:11 AM
  #6  
01gt03svt
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 3
Default RE: smoke?????????????????

Got the oil separator. after install the smoke is gone! or down to a very little amount. which i can live with.
01gt03svt is offline  
Reply With Quote
Old 05-13-2008, 06:10 AM
  #7  
Blackvenom01
4th Gear Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: gahanna ohio
Posts: 1,394
Default RE: smoke?????????????????

good to hear and ya it is normal mine does it too
Blackvenom01 is offline  
Reply With Quote
Old 05-13-2008, 11:35 AM
  #8  
limp1969
2nd Gear Member
 
limp1969's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location:
Posts: 254
Default RE: smoke?????????????????

me too 15k miles hard to believe its valve seal 5 year old car in san diego were the temp stays the same all year round just once every 6 start ups
limp1969 is offline  
Reply With Quote
Old 05-14-2008, 01:56 PM
  #9  
562cobra
5th Gear Member
 
562cobra's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Compton
Posts: 2,915
Default RE: smoke?????????????????

cool! oil separator FTW. Clutch first.
562cobra is offline  
Reply With Quote
Reply
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
MustangForums Editor
Mustang News, Concepts, Rumors & Discussion
1
01-21-2016 01:30 PM
RCS02v6
New Member Area
4
09-29-2015 01:46 PM
MacSerio
5.0L (1979-1995) Mustang
3
09-27-2015 01:05 PM
Ipaman
5.0L (1979-1995) Mustang
12
09-22-2015 07:01 AM
fastbackford351
Classic Mustang General Discussion
2
09-12-2015 09:42 AM

Forum Jump

Thread Tools
Search this Thread
Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory